header kep

Ajánlatkérés

Ilyen a megfelelő tető vízszigetelés

A tető hő- és vízszigetelése mindenkor prioritást élvez a konkrét ingatlan jellemvonásaitól függetlenül. A karbantartás, majd később az esetleges újabb felújítás sokkalta könnyebben kivitelezhetővé válhat, ha az alap stabil és megbízható. Ráadásként a spórolás, mint pozitív tényező sem söpörhető szőnyeg alá, lévén az optimális szigetelésnek köszönhetően a rezsiköltség nagymértékben csökkenthető.

Bővebben

Tetőfelújítás a nyári hónapokban

Itt a nyár, a hőség, de vajon mi a helyzet a tervben lévő felújításokkal? Elérkezett az idő a kivitelezésükre, vagy pont a kánikula periódusa az, ami a legkevésbé megfelelő? Mivel érdemes számolni ezekben a hetekben, hónapokban?

Bővebben

Modifikált bitumenes szigetelőlemezzel történő tetőszigetelés

A modifikált bitumenes szigetelőlemezek nem említhetőek egy lapon a hagyományos bitumenlemezekkel, ugyanis azoknál jóval több pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Amiben több, mint az utóbbi, az a speciális műanyag-ötvözetnek köszönhető elsősorban. A különbségek a tartósság, illetve a rugalmasság terén a legjelentősebbek. A gyakorlatban ez két dolgot jelent. Egyrészt a szigetelés kivitelezése egyszerűbb és könnyebb, mint a sima bitumenlemezek esetén, másrészt a végeredmény élettartam tekintetében sokkal többet ígér, mint a tradicionálisnak nevezhető eljárás. Úgyhogy mindenképpen jó hír, ha a tető szigetelése erre a nyerő, műanyaggal módosított kombinációra támaszkodik.

Bővebben

Műanyag- és gumialapú szigetelőlemezzel történő tetőszigetelés

A gumi- és műanyagalapú szigetelőlemezek rögzítése akár még teljesen sík felületen is könnyedén megoldható. Tehát nem elvárás a tetőlejtés megléte, így aztán a lapos tetővel rendelkezőknek sem kell a technológia ezen innovációjáról lemaradniuk. Ez az a réteg, ami mindössze másfél milliméteres vastagságban is tökéletes védelmet borítékol. Szóval roppantul gazdaságos választás.

Bővebben

Tanácsok tetőfelújításhoz – mire kell figyelni?

A tetőfelújítás kifejezetten jó ötlet, ami szó szerint sokat hozhat a konyhára, lévén a megfelelő szigetelés a hőveszteséget kizárja, ugyanakkor a tető állagromlását megakadályozza. Manapság a technológiai innovációk széles palettája áll rendelkezésre, viszont a konkrét cselekvést minden esetben a tervezés szakasza előzi meg. Ez az, ami nem úszható meg. Ellenkező esetben sem a precíz kalkuláció nem hozható tető alá, sem a problémamentes kivitelezés.

Bővebben

Panelházak megfelelő vízszigetelése – milyen a jó megoldás?

Az optimális vízszigetelés minden egyes lakóépület esetében kulcsfontosságú. Vagy legalábbis kulcsfontosságú lenne, ám az esetek jelentékeny százalékában ez az a mozzanat, ami hogy, hogy nem, kimarad a megvalósításból. Úgy tűnhet, hogy az utólagos megoldás kivitelezhetetlen, különösen panelházak esetén, de szerencsére ez csak a látszat. Valójában sokkal egyszerűbben és gyorsabban pont tehető a feladat végére, mint azt a legtöbben gondolják.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!