header kep

Ajánlatkérés

Őszi tetőkarbantartás

Időről-időre elengedhetetlenné válik tetőnk ellenőrzése és karbantartása, különösen a téli hónapok előtt. A tetőborítás károsodhat, elmozdulhat, és a tetőfedő anyagban is rongálódás keletkezhet az időjárási viszonyok miatt. Cikkünkben felsorolunk néhány dolgot, amit érdemes elvégeznünk mielőtt beköszöntene a tél. 

 
Ha házunk közelében olyan fák helyezkednek el, melyeknek ágai rálógnak a tetőnkre vagy afelett helyezkednek el, ajánlatos levágnunk azokat az ágakat. Így megelőzhetjük az esetleges károsodásokat és csökkenthetjük a tetőre hulló falevelek számát. Ha nem takarítjuk le a tetőről a faleveleket, olyan problémák merülhetnek fel a későbbiekben, mint a rothadás vagy a penészedés, és tetőnk előbb-utóbb költséges javításra szorulna. 


Győződjünk meg arról, hogy az ereszcsatorna tiszta. Ha az őszi falevelek összegyűlnek az ereszcsatornában, az megakadályozza az esővíz akadálytalan lefolyását, valamint a fémcsatorna felszíne is roncsolódhat. Az ereszcsatorna karbantartása bonyodalommal járhat, de ezzel is megelőzhetjük a további költségkiadásokat.  Ezenkívül ellenőrizzük le, hogy tetőnkön nincsenek-e elmozdult, vagy esetleg hiányzó cserepek és ázásnyomok.


Szintén javasolt megvizsgálnunk a padlás szigetelését, szellőzését, a tartógerendákat és a tetőléceket. Ha minden ősszel rászánunk néhány órát a tető ellenőrzésére és karbantartására, jelentősen meghosszabbíthatjuk élettartamát, valamint feltárhatjuk az olyan apróbb problémákat, amelyek a későbbiekben súlyosabb károsodáshoz vezetnének. 
 

A legalkalmasabb évszak a tetőcserére

A tetőtelepítés nem könnyű feladat, és különösen veszélyes lehet, ha az időjárási viszonyok, a hőmérséklet és a magasság megnehezítik a munkálatokat. Ha tetőcserére lenne szükségünk, általában az ősz a legideálisabb időszak, hogy tetőjavításban-, és cserében jártas profi szakembereket béreljünk fel. Cikkünkben eláruljuk miért!

Bővebben

A cserépfedés

A legtermészetesebb tetőfedő anyag a cserép. Európában a 12. században jelent meg a kerámiacserép égetés és a cserép tetőfedésre való alkalmazása. Ez a tetőfedési módszer világszerte nagy népszerűségnek örvend. A cserepet különféle tetőszerkezetek fedésére használhatjuk, valamint stílusos és ízléses végeredmény érhető el vele. Aktuális cikkünkben a cserépfedésről írunk.

Bővebben

Tetőfelújítás vagy új tető telepítése?

Amikor tetőnkben kár keletkezik vagy egyszerűen csak túl öreg, megfordulhat a fejünkben a kérdés, hogy vajon elegendő-e felújítanunk azt vagy esetleg teljesen új tetőszerkezetre van-e szükségünk? Aktuális cikkünkben leírunk néhány dolgot, amelyek segíthetnek a könnyebb döntéshozatali folyamatban.

Bővebben

A fémtetők

A legelterjedtebb tetőfedő anyagok (cserép, pala, bitumentes zsindely) mellett a fémlemezes tetőfedés egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. A fémtetők között eltérő elemeket lehet megkülönböztetni, melyek eltérő színűek és formájúak lehetnek, valamint alapanyagtól és megoldási rendszerektől függően változnak. A fémszerkezet könnyű súlya és szerelhetősége révén alkalmas új és régi tetők fedésére egyaránt.

Bővebben

Miért érdemes lecserélnünk a nyílászárókat?

Gyakori hibának számít, ha túl sokáig halogatjuk öreg ablakaink lecserélését. Az új ablakok telepítése jelentősen változtathat otthonunk megjelenésén, környezetre gyakorolt hatásán, illetve védelmén.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!