header kep

Ajánlatkérés

A hőszigetelés előnyei – I. rész

A hőszigetelés segít leárnyékolni az épület belsejét, így azt kevésbé befolyásolja a külső hőmérséklet, ezáltal jelentősen csökkenti az épület energiafelhasználását, valamint az energiaköltségeket. Máshogy fogalmazva, ez biztosíthatja az épületek tulajdonosai számára a lehető legnagyobb megtérülést szinte bármilyen építőanyag kezdeti befektetéséből, különösen, ha az adott épület fűtésre vagy légkondicionálásra támaszkodik.
 
Energiahatékonyság és energiatakarékosság

Az energiahatékonyság egyre nagyobb gondot jelent az épületek építtetőinek és tulajdonosainak egyaránt. Az épületen alkalmazott hőszigetelésnek köszönhetően hatékonyabban és eredményesebben használhatjuk fel a szükséges energiát anélkül, hogy az életünk kényelmét korlátoznánk. Így minimalizálhatjuk az elpazarolt energiát, és hatékonyabban használhatjuk fel az energiaforrásokat. Az energiahatékonyságot biztosító hőszigetelő alkalmazások többletköltségnek tekinthetők a projektek kezdeti beruházásainál. A megtérülési ráta kiszámításakor azonban jelentős gazdasági eredmények születnek. Helyes alkalmazás esetén a hőszigetelés átlagosan 50 százalékkal csökkenti egy adott ingatlan energiaköltségét, télen hatékonyabb fűtést biztosít kisebb energiafogyasztás mellett, nyáron pedig megakadályozza a túlzott melegedést a lakóterekben. De nézzük, milyen előnyei vannak még?

Segíti a hangszigetelést

A hőszigetelés csökkenti a zaj és az időjárási körülmények kívülről jövő hatásait, ezáltal prevenciós szerepet tölt be a zaj emberre gyakorolt káros következmények terepén. Ezen túlmenően a hőszigetelő alkalmazások épületrésekben, például liftekben, lépcsőkben és berendezésekben megakadályozzák a „hangszóró tölcsér” jelenség kialakulását.

Hozzájárul a nemzeti és családi gazdasághoz

A hőszigetelés, amely megvédi az épületet a külső tényezőktől, csökkenti a karbantartási és javítási költségeket is. Globális értelemben mérsékli hazánk fosszilis tüzelőanyag-importját és külföldi függőségét, mivel biztosítja az energiaforrások optimális felhasználását. Sőt a családi és a nemzeti gazdasági eredményességhez is hozzájárul az épületenergetikai és a családi egészségügyi kiadások féken tartásával. Vissza
Váltás teljes nézetre!