header kep

Ajánlatkérés

Miért fontos a tetőszigetelés?

A nem megfelelően szigetelt tető jelentős hőveszteség forrása lehet, ez pedig anyagi deficitet is jelent. Mégis hogyan lehet elkerülni? Ahhoz, hogy egy ház energiatakarékos legyen, számos feltételnek kell megfelelnie. Az egyik a falak, az alap és tető optimális hőszigetelése. A tetőszigetelés nemcsak minimalizálja a hőveszteséget, hanem csökkenti az energiafogyasztást is, ami lehetővé teszi, hogy alacsonyabb fűtési számlát fizethessünk.


A tetőszigetelés fontos téma az építőiparban – még a legszebben elkészített tető is használhatatlan, ha nincs megfelelően szigetelve. Ez nem csak a korszerű építkezés során betartandó normákkal, hanem a lakók fűtésszámlájával és a környezetvédelemmel is összefügg.

A megfelelően megválasztott hőszigetelés egy modern fűtési rendszerrel együtt integrálva az épület fűtési költségeinek jelentős csökkenését biztosítja. A hungarocell és az ásványgyapot továbbra is népszerű anyagok ezen a téren. Egy ideje azonban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a PIR táblák, azaz a poliizocianurát hab magból készült merev hőszigetelő anyagok, amelyek kizárják a hőhidak képződésének lehetőségét, és rendkívül könnyűek. Egy hátrányuk kétségtelenül akad, mégpedig az, hogy valamivel magasabb az áruk, mint például az ásványgyapotnak.

Javasoljuk azonban, hogy fektessen be a tetőszigetelésbe, mert ezzel még hatékonyabban csökkentheti a hőveszteséget, amit a jövőben minden bizonnyal értékelni fog. Nincs értelme a beruházáson spórolni, mert ennek hiányában hónapról hónapra magasabb számlákat kell fizetni az épület fűtéséért. Tudnia kell, hogy otthona hőjének akár 20 százaléka egyszerűen elillanhat a tetőn át. Ezért nyilván mérlegelnie kell, vajon szeretné a fűtésszámláit is ehhez mérten gyarapítani? Mert hiába kapcsolja be a fűtést, ha a meleg nagy része a tetőn keresztül megszökik. Ugye? Emiatt a megfelelő tetőszigetelés elengedhetetlen a hőveszteség hatékony korlátozásához – ha éppen érintett a témában, a Ház-Tető Group Kft. készséggel segít a megvalósításban.

Vissza
Váltás teljes nézetre!