header kep

Ajánlatkérés

Tetők utólagos szigetelése

A tető szigetelése tökéletes megoldás azoknak, akik csökkenteni szeretnék fűtésszámlájukat. A legfrissebb statisztikák szerint az energia akár 25 százaléka is kikerülhet a házból a padláson keresztül, ezért érdemes megfelelő anyagokba fektetni, aminek köszönhetően ez a tényező minimálisra csökkenthető. Ez a cikk kiváló ajánlat mindazok számára, akik a közeljövőben a tető szigetelését tervezik, de fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek bele.

 

A tetőn keresztüli hőszivárgás az egyik gyakori oka az épület lehűlésének, illetve a nedvesség felhalmozódásának a belső térben. A hő akár 25 százaléka tehát a nem szigetelt tetőn keresztül távozik. Ennek a jelenségnek a hatásai nemcsak a tetőtérre, hanem az egész házra is kiterjednek, ezért olyan fontos a tető megfelelő szigetelése. Az új épületek esetében a hőszigetelés kérdését az építési törvény szabályozza, amely 2018-tól legfeljebb 0,17 W/m²K hőátbocsátási tényezőjű szigetelést ír elő. 2021-től ez a mutató nem haladhatja meg a 0,15 W/m²K értéket. A tetőszigetelés hiánya és az ebből eredő hőveszteség elsősorban a magasabb fűtési számlák tematikájában jelentkezik. A jó tetőszigetelés nemcsak a helyiségek kihűlését akadályozza meg, hanem nyáron a túlzott felmelegedéstől is megóvja azokat. Az ajánlások szerint a tetőszigetelésnek hatékonyabbnak kell lennie, mint a fal- vagy padlószigetelés esetében. Érdemes tehát ügyelni arra, hogy a tető szigetelőrétege vastagabb legyen, vagy a felhasznált anyag termikus paraméterei jobbak legyenek.

Miért érdemes a tetőszigetelést jól bevált szakemberre bízni?

A tetőszigetelés nem bonyolult folyamat, de pontosságot és tetőfedő ismereteket igényel. A szükséges számítások elvégzése és a hőszigetelés típusának kiválasztásakor a szakember minden a munka hatását befolyásoló tényezőt figyelembe vesz. Egy bizonyított és szakavatott specialista szolgáltatásait igénybe véve biztosak lehetünk abban, hogy a tető megfelelően lesz szigetelve. Ez gazdasági szempontból különösen fontos. A tetőszigetelés meglehetősen költséges, így ha rosszul végzik el, akkor a korrekciók, javítások vagy hőszivárgás okozta károk következtében további díjakkal kell számolnunk. Ha egy valóban jó bevált mesterember gárdát alkalmazna, keresse a Ház-Tető Group Kft. csapatát!

Vissza
Váltás teljes nézetre!