header kep

Ajánlatkérés

A fémtetők

A legelterjedtebb tetőfedő anyagok (cserép, pala, bitumentes zsindely) mellett a fémlemezes tetőfedés egyre nagyobb népszerűségnek örvend napjainkban. A fémtetők között eltérő elemeket lehet megkülönböztetni, melyek eltérő színűek és formájúak lehetnek, valamint alapanyagtól és megoldási rendszerektől függően változnak. A fémszerkezet könnyű súlya és szerelhetősége révén alkalmas új és régi tetők fedésére egyaránt.
 

A fémtetők előnye, hogy régi tetőkre is felhelyezhető, anélkül, hogy azt le kellene bontani. A fémtetők hosszú élettartamúak és könnyen megmunkálhatóak, ami alkalmassá teszi őket bonyolultabb tetőszerkezetek fedésére is. Megkülönböztethetünk fém cserepes lemezeket és fém trapézlemezeket. A fémtetők anyaga lehet alumínium, réz, horganylemez vagy horganyzott acéllemez.


Az acél, illetve alumínium lemezek UV-sugárzás elleni védőfestékkel vannak bevonva, ezáltal sokkal tartósabbak a normál zsindelytetőknél. Beszerezhetőek különböző színű fémfestékek is, melyekkel egyedi ízlésünkhöz alakíthatjuk tetőnk színét. Hővisszaverő hatásának köszönhetően pedig nem kell házunk felmelegedésétől tartanunk a forró nyári időkben.


A cserepeslemezes acél tetők előnye, hogy könnyedén karbantarthatóak és anyaguk időtálló. Általában időjárásálló műanyaggal vannak bevonva a rozsdásodás és az elszíneződés megelőzése érdekében. Több színben is kaphatóak matt, illetve fényes poliészter bevonattal. A réztető előnye, hogy nem kell festeni, mert gyönyörű, csillogó zöldes-kékre oxidálódik. A tűzihorganyzott finomacél tetők előnye, hogy gyorsan és könnyedén telepíthetőek, ezt elsősorban ipari épületeknél használják. Bár a fémtetők drágábbak a hagyományos tetőfedő anyagoknál, telepítésük növelheti házunk értékét és meghosszabbíthatja tetőnk élettartamát. Vissza
Váltás teljes nézetre!