header kep

Ajánlatkérés

Hogyan tegyük környezetbaráttá tetőnket?

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend a környezettudatosság. Az energiahatékony berendezések és a víztakarékos zuhanyfejek telepítése mellett úgy is csökkenthetjük házunk környezetre gyakorolt hatását, hogy változtatásokat hajtunk végre a tetőn. Az alábbiakban néhány olyan tetőfedéshez kapcsolódó módszert sorolunk fel, melyekkel környezetbarátabbá tehetjük otthonunkat, valamint csökkenthetjük a felhasznált energiamennyiséget és a közüzemi költségeket.
 

Egy egyszerű és viszonylag olcsó módszer, ha hordót, esővízgyűjtőt helyezünk el az ereszcsatorna alatt. Viharos időben így összegyűjthetjük a tetőről lefolyt vizet, amit később felhasználhatunk öntözés vagy kültéri tisztítás céljából. Ezzel a módszerrel jelentősen csökkenthetjük a környezetünk terhelését. A tetőszerkezet megfelelő szigetelése és szellőztetése szintén előnyös lehet a környezet számára, és csökkentheti otthonunk fűtési és hűtési költségeit.A fénycsatornák tetőn keresztüli telepítésével a napfény szinte minden területen megvilágíthatja házunkat, még olyan terekben is, amelyekbe nem lehetséges nyílászáró beszerelése (pl. gardrób, folyosók, mellékhelyiségek).  Ezzel csökkenthetünk áramszámlánkon és természetes fényt biztosíthatunk a nappali órákban.

 

A megfelelő tetőfenntartás, beleértve a csatornahálózatok, a lefolyócsövek és a tető területeinek tisztán tartását, segít a tetőrendszer élettartamának meghosszabbításában. A tetőszerkezet teljes élettartamának kihasználásával a háztulajdonosok késleltethetik a tetőcserét, ami költségmegtakarítást és kevesebb anyagi hulladékot eredményez. Vissza
Váltás teljes nézetre!