header kep

Ajánlatkérés

Hőszigetelő festék

A hőszigetelő festék először az 1990-es évek végén jelent meg az energiatakarékos piacon. Azóta számos olyan vállalat alakult Magyarországon, amelyek szeretnék kihasználni a festékben rejlő szigetelési potenciált. De vajon ezeknek a termékeknek a használatával valóban takaríthatunk meg energiát?

A hőszigetelő festékről állítják, hogy szigetelő és hővisszaverő képességének köszönhetően csökkenti a fűtési hőszükségletet és a légkondícionálási költségeket, ezáltal energiát takaríthatunk meg használatával. A hőszigetelésen kívül a festék penészmentesítésre is alkalmas a gyártók szerint. A folyékony festéken kívül porokat és festékadalékokat is árulnak, melyek mikrogömböket vagy kerámia gyöngyöket tartalmaznak.

De van-e valóságalapja a hőszigetelő festék pozitív tulajdonságainak? Az igazság az, hogy a szigetelő festéket semmilyen létező tudományos módszer nem igazolta eddig. Számos kutatást végeztek ebben a témában, de egy kísérlet sem bizonyította be, hogy a festéknek valóban lenne szigetelő képessége, valójában egyenértékű a közönséges festékkel.

A szolgáltatók azt állítják, hogy habár a festékeik mutatószámai sztenderd mérési módszerekkel nem határozhatóak meg, a gyakorlatban mégis hatékonyak. A panaszok és az egyértelmű fogyasztói megtévesztés ellenére a hőszigetelő festékek forgalmazóinak száma folyamatosan növekszik belföldön és külföldön egyaránt. Vissza
Váltás teljes nézetre!