header kep

Ajánlatkérés

Napelemek működése a téli hónapokban

Tél közepén érdemes szót tenni a napelem-rendszer működéséről és karbantartásáról. A napelemek árammá alakítják át az elektromágneses sugárzást. Teljesítményük többek között olyan tényezőktől függhet, mint a típus, a méret és a fényforrás intenzitása. Felmerül a kérdés, hogy télen is olyan könnyedén lehet-e ezeket a rendszereket alkalmazni, mint a melegebb évszakokban.


Sokan félnek attól, hogy a napelemek nem működnek a téli hónapokban. Bár télen a napsütéses órák száma kevesebb és a nappalok is rövidebbek, a napelem-rendszer termel áramot, amit a napelemes technológia fejlettségének köszönhetően a nyáron visszatáplált áramtöbblettel egészít ki, így minden évszakban kiválóan alkalmazható.A napelem-rendszer telepítését a hideg hőmérsékletű téli hónapokban is meg lehet oldani, azonban baleset-, és munkavédelmi okokból nem ajánlott erős szeles vagy esős időjárás közben végezni a telepítést. A megfelelő időjárási feltételek megvalósulásával a szakemberek biztonságosan felmehetnek a tetőre és megkezdhetik a munkálatokat.

 

A napelem-rendszer karbantartható a téli hónapokban is. Sem a napelemeknek, sem a napkollektornak nincs szüksége melegre ahhoz, hogy működjön. Az áram termelését nem akadályozza az esetleges hóréteg a tető dőlésszögének köszönhetően. Ha a napelemről nem csúszik le vagy nem olvad el a hó, egy seprűvel magunk is könnyedén eltávolíthatjuk azt. Összefoglalva, napelem-rendszert bármikor telepíthetünk otthonunkba, az áram termelésére pedig a téli hónapokban is kiváló és költséghatékony megoldást nyújt ez a rendszer.

 

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!