header kep

Ajánlatkérés

A tetőtér szigetelése

A tetőtér optimális szigetelése manapság akár még utólagosan is megoldható, ám a legjobb természetesen a tervezés pillanatában letisztázni a részleteket, így ugyanis a tartós, évtizedekre szóló, elégedettséget borítékoló végeredmény nem szenvedhet csorbát.

 

Miért is annyira lényeges a tetőszigetelés?

Érdekes, hogy sokan, akik kevésbé értenek ehhez a speciális területhez, nem feltétlenül látják át, hogy mi ezen a területen az, ami különös figyelmet igényel. Nyilván az addig mindenkinek evidencia, hogy az átlagos szigetelés megléte elengedhetetlen. De az már a legtöbbször rejtélynek tűnik, hogy miért célszerű akkora hangsúlyt fektetni a tervezésre és természetesen a kivitelezésre.

A tervezéssel kezdődik alapesetben minden. A tetőfajták bár látszólag beskatulyázhatóak, különböző kategóriákba csoportosíthatóak, mégsem vonhatóak egy lap alá. Minden helyzet egyéni megoldást sürget, ez így normális. A tervezés fázisában a szakmai vonatkozású információk a helyükre kerülnek, eközben pedig kialakulhat a konkrét kép. Kiderülhet például, hogy mennyi ideig tart majd körülbelül a munka, ahogy az is nyilvánvalóvá válhat, hogy melyik az a szigetelési technológia, ami végül felteheti az i-re a pontot.

Ha az építtetés során nem úgy alakultak a dolgok, ahogy az elvárható lenne, akkor a kialakult helyzet utólagosan is formálható, javítható. Ez a hír mindazok számára igazi mentsvárként szolgálhat, akik idősebb házzal rendelkeznek, vagy akik olyan ingatlanba költöztek be, ami erőteljesen felújításra szorul.
Azáltal, hogy a tető szigetelése a lehető legjobb feltételekkel megoldott nem kevés energia takarítható meg. Ráadásul a beázás réme sem fenyeget, ami egyébként nem megfelelő szigetelés esetén gyakori vendégnek mondható. Pláne manapság, amikor a nagy mennyiségű esőzések alapjáraton is próbára teszik az ereszcsatornák kapacitását.

Hány évre szól a minőségi kivitelezés?

Amennyiben a tető szigetelése kizárólag prémium jelzőkkel írható körül, úgy nem esztendőkben érdemes kalkulálni, már ami a várható élettartam hosszát illeti, hanem évtizedekben. Vissza
Váltás teljes nézetre!