header kep

Ajánlatkérés

Ilyen a megfelelő tető vízszigetelés

A tető hő- és vízszigetelése mindenkor prioritást élvez a konkrét ingatlan jellemvonásaitól függetlenül. A karbantartás, majd később az esetleges újabb felújítás sokkalta könnyebben kivitelezhetővé válhat, ha az alap stabil és megbízható. Ráadásként a spórolás, mint pozitív tényező sem söpörhető szőnyeg alá, lévén az optimális szigetelésnek köszönhetően a rezsiköltség nagymértékben csökkenthető.

 
Ahány tető, annyi megoldás?


Igen. Az első és legfontosabb pont, hogy minden egyes tető egyedinek mondható, azaz külön átnézést és tervezést igényel. Az majdnem mellékes, hogy mi az, ami a szomszédnak bevált. De az sem lényeges, hogy a legjobb barát, rokon véleménye alapján milyen anyagra célszerű voksolni a szigetelés során. Azért nem nyomnak ezek az információk túl sokat a latba, mert minden egyes tetőtípus megismerésre vár. Azaz a tervezés folyamatában a helyszíni terepszemle elkerülhetetlen. Itt említjük meg, hogy rengeteg pénz takarítható meg azáltal, ha az első pillanattól kezdve a felmérést és persze majd később a kivitelezést szakember végzi. Ez nem olyan feladat, ami saját kezűleg, úgy nagyjából megoldható. Pontosabban persze, így is neki lehet futni a dolognak, de akkor a sikertelenség, meg a hátrányok garantálhatóak.

Mik az árulkodó jelek?

Amikor a tető új, akkor a feltételek átbeszélése talán a legegyszerűbb. Igen, de mi van akkor, ha színtisztán felújításról van szó? Akkor egyrészt érdemes figyelni a beszédes jelzéseket. Ilyen ordító tünet, ha a plafon beázik, vízfoltok jelennek meg vagy a penészedés réme felüti a fejét. Nyilván utóbbi akár máshonnan felszabaduló pára miatt is előfordulhat, tehát mindenkor kihagyhatatlan lépés megvizsgálni, hogy hol keletkezik plusz nedvesség.
A fent említett jelek azon túl, hogy esztétikailag nem nevezhetőek elhanyagolható jelentőségűnek, komoly egészségügyi kockázattal is járnak. Az emberi szervezet a folyamatosan nedves, nyálkás közeget pont ugyanannyira nem viseli jól, mint a penészeket. Az irritáltság, később az allergiás reakciók elkerülhetetlenek. Ezért is a legjobb döntés a cselekvés!

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!