header kep

Ajánlatkérés

Műanyag- és gumialapú szigetelőlemezzel történő tetőszigetelés

A gumi- és műanyagalapú szigetelőlemezek rögzítése akár még teljesen sík felületen is könnyedén megoldható. Tehát nem elvárás a tetőlejtés megléte, így aztán a lapos tetővel rendelkezőknek sem kell a technológia ezen innovációjáról lemaradniuk. Ez az a réteg, ami mindössze másfél milliméteres vastagságban is tökéletes védelmet borítékol. Szóval roppantul gazdaságos választás.

 

Mi az, amivel jól boldogulnak a műanyag- és gumialapú szigetelőlemezek?

Na, de nézzük egy kicsit közelebbről, hogy milyen pozitív tulajdonságokat tartogat ez a szigetelési megoldás. Először is nem gond, ha a tető egy részét vagy egészét rendszeres napfény éri. Az UV-sugárzás ugyan sok problémát generálhat, akár állagvesztést is előidézhet a szigetelésben, de nem akkor, ha az alapot a műanyag-gumi variáció biztosítja. Ilyen körülmények között a napsütés semmiféle kihívást nem jelenthet, hosszú távon sem. Aztán a páraáteresztő képesség kiválósága is említésre méltó, ugyanis ennek köszönhetően a szellőzőrendszer kiépítése gyakorlatilag teljesen feleslegessé válik, azaz kikerülhető. Újabb gazdaságosságot erősítő tényező. Természetesen a nedvesség elleni maximális védelem is borítékolható. Ami a várható élettartamot illeti, minimum tíz évben célszerű számolni az esetében, de a tapasztalatok, akár a tizenkét esztendőnyi helytállás hitelességét is alátámasztják.

Mikor ildomos belevágni a szigetelésbe?

A műanyag-gumi alapú lemezek esetén nincsen évszaki, időjárásbeli vagy hőmérsékleti megkötés. Mindegy, hogy odakint éppen tombol a nyár, vagy arat a zimankó, a munka gördülékenyen és eredményesen elvégezhető. Mivel ezek a lemezek külső erőhatásra csak elhanyagolható mértékben nyúlnak meg, ezért az esetükben nincsen szükség sem állagmegóvó, sem karbantartó műveletekre. Nyilván az időszakos ellenőrzés nem árt, ahogy a rendszeres tisztítás sem rossz ötlet, mivel így a tartósságuk, strammságuk bebiztosítható, miközben a fent kifejtett, pazar szigetelőtulajdonságok hiánytalan megőrzése is elősegíthető.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!