header kep

Ajánlatkérés

Tavaszi tetőkarbantartás – II. rész

Annak érdekében, hogy a tető hosszú éveken át jól szolgáljon, mindenképpen időt kell szánni a rendszeres tetőkarbantartásra. Cikkünk első részében az ereszcsatorna tisztításáról írtunk részletesen. Az alábbiakban a lemezek, a szegélyek és a cserepek átvizsgálását részletezzük a tetőkarbantartás további lépéseiként.

 

Fontos a lemezek és a szegélyek átvizsgálása a tetőkarbantartás során

A tavaszi tetőkarbantartás során az ereszcsatorna tisztítása mellett rendkívül fontos szerepet kap a lemezek és szegélyek átvizsgálása. Ezek különös odafigyelést nem igényelnek, azonban ugyanúgy, ahogy az ereszek esetében, itt is előfordulhatnak eltömődések. Szóval a lemezeket és a szegélyeket is érdemes átnézni a tetőkarbantartás során. Nemcsak a szennyeződéseket kell figyelni, hanem az esetleges elmozdulásokat, elcsúszásokat is. A szerkezetek elmozdulására a nagy hőingadozások miatt kerülhet sor. Az eldeformálódás vagy elcsúszás észlelése esetén mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni, ugyanis kellő tapasztalat hiányában nem érdemes ezeknek a szerkezeteknek a javításához hozzákezdeni.

A tetőkarbantartáskor mindenképpen sort kell keríteni a tetőcserepek ellenőrzésére is

Ugyanúgy, ahogy az eresz, a lemezek és a szegélyek átvizsgálása fontos, mindenképpen sort kell keríteni a tetőcserepek alapos ellenőrzésére is. Erre részben azért van szükség, mert a szélviharok és a jégesők egyaránt sérüléseket okozhatnak a tetőcserepek esetében. Szóval mindenképpen érdemes átvizsgálni azokat a tetőkarbantartás során. Ha a cserepek megsérültek, esetleg elmozdultak, mindenképpen ajánlott megbízható szakemberrel javíttatni a problémát. Ráadásul nemcsak a szélsőséges időjárási körülmények okozta problémák miatt érdemes átvizsgálni a tetőcserepeket, hanem amiatt is, mert darázsfészkek kerülhettek oda. Ezektől a váratlan lakótársaktól pedig mindenképpen minél hamarabb meg kell szabadulni, amelyhez feltétlenül érdemes rovarirtó segítségét kérni. Nem érdemes ezzel a feladattal szakszerű segítség nélkül próbálkozni, mert ráfázhatunk…

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!