header kep

Ajánlatkérés

A palatető felújításának előnyei

Mi a gond a régi palatetőkkel? Miért érdemes őket felújítani? Mire lehet számítani, ha elmarad a szükséges renoválás? Összefoglalónkban minden fontos kérdést megválaszolunk a témával kapcsolatban!

 

Esztétikailag sem nyújt ideális látványt egy tönkrement palatető

Számos régi épület tetején olyan hullámpala található, amely már akár 40-50 éve is ott lehet.  Azonban ezek élettartama ennél jóval rövidebb, szóval érdemes sort keríteni a felújításra. A régi változatok repedeznek, tönkremennek és mohásodnak. Sőt olykor be is áznak, amely penészedést eredményez az ingatlanban. Előfordulhat, hogy a jelentős problémák nem tűnnek fel a laikusok számára, azonban könnyen veszélyforrások lehetnek. Például a régi palatetőből leeshet egy darab, amely akár komoly sérülést is eredményezhet. Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy azbesztet tartalmaz a pala, amely roncsolódás esetén felszabadul és károsan hat az egészségre. Mindemellett pedig az is fontos, hogy esztétikailag sem nyújt ideális látványt egy tönkrement palatető.

A palatető felújítását bontás nélkül is meg lehet oldani

Ha már jelentkeztek a problémák, javasolt minél hamarabb sort keríteni a felújításra, mielőtt rosszabbra fordulna a tető állapota. Természetesen érdemes professzionális segítséget kérni a palatető felújítására. Ez ma már bontás nélkül is történhet, amelynek előnye, hogy kevesebb időt vesz igénybe és költséghatékonyabb megoldás is. A bontás mellőzése kevesebb szemetet és zajt eredményez a munkálatok során. Mivel nem kerül sor a tetőszerkezet lebontására, végig zárt marad a tető a felújítás során. Akár egyetlen nap alatt is elkészülhet az új tető a felújításnak köszönhetően, amely során zsindely kerül a ház tetejére, ami tökéletesen illeszkedik, könnyű és rugalmas anyag, továbbá jó hang- és hőszigetelő. Természetesen elengedhetetlen, hogy a felújítás során kizárólag kiváló minőségű építőanyagok kerüljenek felhasználásra, így a végeredmény egy esztétikailag szép látványt nyújtó tető lesz.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!