header kep

Ajánlatkérés

Üveggyapot: a szigetelés olcsó és hatékony kivitelezéséért

A szigetelési anyagok egyik talán legismertebb és leginkább közkedvelt anyaga az üveggyapot. Mindenki hallott már róla, tudja, hogy néz ki és mire használják. Még azok a laikusok is ismerik, akik egyébként semmit nem tudnak a szigetelésekről. Népszerűségét viszont nem a véletlennek vagy a jó szerencsének köszönheti. Most szeretnénk bemutatni, miért vált ennyire közkedveltté ez a szigetelőanyag.

Mi az az üveggyapot? Mit kell róla tudni?

Talán a legjobb, ha az elején kezdjük, és bemutatjuk, mi is pontosan az üveggyapot. Ez a népszerű szigetelőanyag üvegből készített hosszú, vékony és rugalmas szálak egyvelegéből áll. Kapható tekercselt és táblás változatban, ez legtöbbször a vastagságától függ. Kisebb és nagyobb testsűrűségű kivitelben találhatunk ilyen szigeteléseket. A kisebb testsűrűségű anyagokat padlásfödémek vagy álmennyezetek szigetelésére használják, ezzel ellenben a magasabb testsűrűségűeket belső térelválasztókhoz szokták általában alkalmazni.

Miért ilyen széles körben elterjedt a használata?

Először is nagyon kedvező az ára, sokkal olcsóbb, mint más hasonló szigetelőanyagok. Az ár itt viszont abszolút nem megy a minőség rovására. Számtalan olyan tulajdonsággal bír az üveggyapot, ami miatt ennyire elterjedt a használata. Hosszú élettartamú, nem öregszik és nem romlik a minősége az évek elteltével sem. Ezen felül tűzálló, valamint vízlepergető tulajdonságokkal bír. Utóbbi különösen fontos a szigetelések esetében, mivel ezzel és páraáteresztő tulajdonságával megakadályozza a penész és egyéb gombák megtelepedését. Nem csupán kiváló hőszigetelő, de hangszigeteléshez is nagyszerűen alkalmazható. Egyszerűen lehet dolgozni vele, akár kézi erővel méretre vágható. Ez nem pusztán a vékonyabb, tekercses kivitelezésre igaz, hanem a vastagabb táblákat is könnyedén formázhatjuk így. Összességében véve egy kiváló ár-érték arányú szigetelőanyagként beszélhetünk az üveggyapotról, amely biztosan hosszú távon is jó szolgáltunkra lesz majd. Érdemes adni neki egy esélyt!

Vissza
Váltás teljes nézetre!