header kep

Ajánlatkérés

Hogyan lehet megakadályozni sérült tetőből eredő vízkárokat?

Idővel a tetők állapota a környezeti tényezőknek való kitettség következtében romlik, így nagy esély van arra, hogy előbb-utóbb rések, lyukak fognak keletkezni a tetőn, ami a csapadékvíz szivárgásához fog vezetni. Ha fennáll ez az állapot, és a szivárgásokat nem szüntetjük meg időben, az penészedéshez és vízkárokhoz fog vezetni. Cikkünkben olyan tippeket gyűjtöttünk össze, melyeknek követésével megszüntethetjük a tető szivárgásával kapcsolatos problémákat.

 

A belső vízkárok minimalizálásaHa a tető beázását tapasztaljuk, rövid távú megoldásként helyezzünk vödröt a szivárgó felület alá, hogy összegyűjtsük a vizet. Ha a víz a vödörbe és a padlóra fröccsen, egy darab zsinórt lehet rögzíteni a mennyezethez, hogy a víz lefolyjon a zsinóron keresztül a vödörbe. Minden olyan tárgyat, amelyet víz károsíthat, például bútorokat, elektronikai berendezéseket vagy értéktárgyakat, száraz helyre kell vinni.

A nem mozgatható bútorokat fedjük le olyan anyagból készült fóliával, ami nem ázik át. A vízszivárgás buborékokat vagy hólyagokat okozhat a festett mennyezeten, ezeket a hólyagokat mindenképpen lyukasszuk ki egy kis tűvel, hogy a víz felszabadulhasson.


A vízszivárgás eredetének felderítése és javításaA szivárgó tetőknek számos oka lehet: régi vízszigetelés, sérült vagy hiányzó zsindelyek, hiányzó kéménytoldó vagy esőszivárgás elleni fémlemez-borítás a kémény mellett, esetleg eltömődött ereszcsatornák és lefolyók. A szivárgás forrásának megtalálásához a padláson kell nyomon követnünk a szivárgó víz útját. A szivárgás egyértelmű jelei közé tartoznak a víznyomok, a foltok vagy a fa nedvesség okozta elszíneződései. Az a pont, ahol a víz a belső térbe szivárog, nem mindig jelzi pontosan a tetőrepedés helyét, ezért legyünk figyelmesek. A tető és az ereszcsatorna jó állapotban tartása egész évben elengedhetetlen. A tetőt érdemes legalább kétszer ellenőrizni évente, illetve az ereszcsatornákat és lefolyókat kitisztítani.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!