header kep

Ajánlatkérés

A szellőzőrendszerek korszerűsítésének fontossága

Az utóbbi években rengeteg épületet újítottak fel szigetelés szempontjából. Az energiatakarékosság növelése érdekében új nyílászárókat szerelnek be, a homlokzati falakat pedig plusz hőszigetelő réteggel látják el. Ezek hatékonysága és kulcsfontossága napjainkban vitathatatlan, azonban nem szabad kihagyni a sorból az ilyen modernizált lakások, házak optimális szellőzőrendszerének kialakítását sem.

 

Egy korszerűen szigetelt épület esetében nagy hangsúlyt kell fektetni a belterületek friss levegő pótlásának, illetve az elhasználódott levegő kivezetésének megoldására. Amennyiben kint kellemes az idő, a hagyományos módszerrel, azaz az ablakok kinyitásával könnyedén kivitelezhető a szellőztetés, a hőveszteség jelentősége nélkül. Ez azonban a téli hidegben és a nyári melegben nem feltétlenül opció, hiszen vagy kiszökik a meleg, vagy pont az ellentettje történik meg. Mindezekből adódóan tehát ahhoz, hogy ténylegesen értelme legyen a hőszigetelésnek, meg kell oldani a helyiségek szabályozott szellőzőrendszerének kialakítását is a megfelelő légutánpótlás érdekében.

A friss, elegendő oxigén tartalmú levegő szinte minden tevékenységünkhöz fontos: tanuláshoz, munkához, házimunkához, alváshoz, pihenéshez. Egyszóval minden hosszabb ideig tartó teendőnkhöz, melyek a nap bármely szakaszát érinthetik. A nem megfelelő minőségű levegő káros hatással van az egészségre, és a szellemi teljesítményt is rontja.

A korszerű szellőzőrendszerekkel azonban egyszerűen kiküszöbölhető ez a probléma. Léteznek már ugyanis intelligens, érzékeléssel vezérelt rendszerek, melyek biztosítják a helyiségek megfelelő mértékű légcseréjét. Ezek a modern berendezések ugyanis a lakók szokásaihoz, a szobák igényeihez igazodva gondoskodnak a légutánpótlásól, az elhasználódott levegő elvezetéséről, és a páratartalom optimalizálásról egyaránt. Ezen innovatív technológián alapuló szellőzőrendszerek a kitűnő minőségű levegő biztosításán és a páraszabályozáson túl energiahatékonyan is üzemelnek. Működésüket tekintve létezik többek között páraszabályozott és hővisszanyerő szellőzőrendszer, melyek más és más erősségekben jeleskednek. Az intelligens szellőzőrendszerekkel tehát személyre szabottan, költséghatékonyan és teljes mértékben biztonságosan oldható meg kisebb és nagyobb épületek belterületeinek folyamatos légcseréje.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!