header kep

Ajánlatkérés

Miért érdemes tetőfelújításba kezdeni?

A legtöbb esetben a tetőfelújításra csak akkor szánja rá magát az ember, ha egyre több kezelhetetlen, visszafordíthatatlan hiba jelenik meg a tetőszerkezetben. Az eltört, repedezett cserepeket, a beázást és hasonló problémákat egy darabig egyesével, „tűzoltás jelleggel” javítgatjuk, a legtöbb esetben ráadásul szakember segítsége nélkül, saját kezűleg. Egy idő után azonban elfogy a türelem és a tudás, valamint a tető is szinte teljesen menthetetlen állapotba kerül.

 

A tetőszerkezet teljeskörű javítása, korszerűsítése első körben biztonságosabb és komfortosabb otthont teremt családunk részére. Véd az időjárási viszontagságokkal szemben, legyen szó viharról, szakadó hóesésről, fagypont alatti hőmérsékletről, vagy éppen kánikuláról. Egy masszív, korszerűsített tetőszerkezet rendkívül viharos időjárás esetén is maximálisan kitart, így megléte esetén nem kell többé aggodalmaskodni a beázások, az ingatlan megrongálódása miatt. Ezen felül hatékonyabbá teszi otthonunk hő- és hangszigetelését. Ez pedig azt jelenti, hogy az épület hűtésére és fűtésére egyaránt kevesebbet kell költenünk, mely a fűtés és áram számlák végösszegének csökkenésében mutatkozik meg. Tömören tehát a tetőfelújítás stressztől szabadít meg, és még a rezsi is csökken.


Amennyiben régi típusú palával van fedve tetőnk, számításba kell vennünk, hogy azbeszt tartalmából adódóan az egészségre és a környezetre káros hatást gyakorol. Napjainkban számtalan tetőfedő anyag közül válogathatunk, melyek teljesen biztonságosak a természeti és emberi egészségre nézve egyaránt.

Egy másik érv, mely a tetőfelújítás mellett szól, az magának az ingatlan élettartamának és értékének növelése. Amennyi pénzt ugyanis befektetünk a tetőfelújításba, az valójában annyival vagy akár többel is növelni fogja az ingatlan összértékét. A költözés pedig szinte minden ember életében elkerülhetetlen, legyen az oka munkahely váltás, vagy éppen igény egy nagyobb, netán egy kisebb épületre, tehát fontos az eladási árat növelni, amennyire csak lehetséges. Emellett persze az sem mindegy, milyen értéket hagyunk magunk mögött a családnak, szeretteinknek.

Végső soron pedig, ha tudjuk, hogy hosszú távon szeretnénk az adott helyen lakni, akkor előbb vagy utóbb muszáj belevágni az épület élettartamának meghosszabbítására vonatkozó felújítási munkálatokba. A tetőszerkezet pedig, ebből a szempontból ugyanolyan fontos, mint a ház talapzata, falai, homlokzatszigetelése, nyílászárói, melyek mind hozzájárulnak otthonunk élettartamának hosszához. Vissza
Váltás teljes nézetre!