header kep

Ajánlatkérés

Tanácsok tetőfelújításhoz

A tetőfelújítás mellett rengeteg érvet lehet felsorakoztatni. Emellett azonban a legtöbb esetben nagy visszatartó erővel bír a pénz vagy éppen az idő hiány. Amennyiben pedig valamilyen úton-módon mégis sikerül előteremtenünk hozzá a megfelelő forrást, újabb komplikált feladattal találjuk szembe magunkat: a meglévő összeg lehető leghatékonyabb felhasználása.

 

Kissé ijesztő, de már hazánkban is egyre gyakrabban fordulnak elő rendkívül erős viharok, olykor majdnem 100 km / órás széllel, néha jégesővel megspékelve. Tetőfelújításkor ebből adódóan a tetőszerkezet viharállóságát is előtérbe kell helyeznünk. Ennek tekintetében nem csupán a tetőfedő anyag típusa, hanem a felrögzítés technológiája is rendkívüli fontossággal bír. A szakemberek felkeresése során, árajánlat kérésekor mindenképpen igényeljünk tájékoztatást az alkalmazott/javasolt felrögzítés technikájáról is, annak tulajdonságairól, előnyeiről és hátrányairól.

Nagyon fontos információkat beszerezni a különféle tetőfedő anyagok jellegzetességeiről, élettartamáról. Érdemes pro és kontra listákat készíteni, melyek alapján talán valamivel könnyebben ki lehet választani közülük a saját és ingatlanunk igényeihez leginkább passzoló tetőfedő anyagot. Amennyiben ezen akarnánk spórolni, sajnos könnyen pórul járhatunk. Pár éven belül ugyanis a nem megfelelő tetőfedő anyag kiválasztásából adódóan, akár kidobott pénz is lehet a tetőfelújításra költött összegből.

A biztonság mellett, mivel saját otthonunkról van szó, fontossá válik a tető megjelenése is. Ez még egy plusz szempont, melyet pozitív közérzetünk miatt érdemes alaposan megfontolni. Olyan tetőfedő anyagot javasolt választani, mely strapabírósága mellett küllemét tekintve is megfelel az ízlésünknek. Szerencsére napjainkban hihetetlen választék áll rendelkezésünkre tetőfedő anyagok tekintetében: számtalan színben, formában és alapanyagban be lehet őket szerezni. A könnyebb döntés érdekében szintén érdemes a szimpatikusabb variációkat listákba/táblázatokba összegyűjteni.  

A legtöbb esetben a tető felújítása a tetőszerkezet optimalizálását is megköveteli. A tetőszerkezet mellett persze az ingatlan szerkezetétől is függ, milyen tetőfedő anyagok jöhetnek szóba, mit bír el az épület. Szerencsére a tető viharállóságát a tévhittel ellentétben nem a tető súlya fogja meghatározni. Sőt, egy nehézkes, merev alapanyagú cserép könnyebben sérül meg viharos időjárásban, mint egy könnyedebb, rugalmasabb szerkezetű tetőfedő anyag.

A tetőfelújításra talán nehézkesebben szánjuk rá magunkat, hiszen nagyobb költségvetésű és nem kevés fennforgással járó fejlesztésről van szó. Amennyiben belevágunk, mindenképpen szánjunk elegendő időt és energiát a tervezésre, mellyel végső soron saját pénztárcánkat kíméljük meg a felesleges félmegoldásoktól.

Vissza
Váltás teljes nézetre!