header kep

Ajánlatkérés

A tetőcserét igénylő előkészületek

Egy nagyobb volumenű házfelújítás, mint amilyen a tetőcsere, hosszas és alapos előkészületeket igényel. Ahhoz, hogy igazán költséghatékony és egyben a legideálisabb végeredményt érjük el, össze kell hangolni az igényt a rendelkezésre álló lehetőségekkel.

 

A tetőcsere előkészületének első lépéseként meg kell nézni a település helyi építési szabályzatát, illetve a településképi rendelet esetleges tetőfedésre vonatkozó részeit.  Végül ezekhez mérten kiválasztani, milyen típusú anyagot lehet és szeretnénk felhasználni a tetőfedésre.


Megbízható szakemberek (ács, építész) bevonásával mérlegelni kell, hogy csupán a fedés, vagy az egész tetőszerkezet cseréjére van-e szükség. Utóbbira akkor kerülhet sor például, ha a régi pala- vagy zsindelyfedést cserépre szeretnénk lecserélni, ugyanis a cserép lényegesen nagyobb súllyal rendelkezik. Számításba kell venni tehát, hogy a cserép okozta többletteherből adódóan a tetőszerkezet szintén felújításra szorulhat. Ennek hiányában a szerkezet idővel deformálódhat, mely akár szigetelési problémákhoz, beázásokhoz vezethet.
 

A kémény állapota sem elhanyagolható szempont, mely kihasználatlanság esetén, akár el is távolítható. Ellenkező esetben azonban esztétikai vagy funkcionális tényezőkből adódóan szintén egy felújítandó elem, mely befolyásolja a tetőcsere költségét és a munkálatokra fordított időt is. Amennyiben maga a tetőtér valamilyen helyiségként, például padlásként funkcionál, érdemes lehet elgondolkodni egy tetőablak beépítéséről, vagy a meglévő cseréjéről. Emellett ajánlatos a költségvetésbe a hőszigetelést is belekalkulálni, mely a későbbiek folyamán megtérülő befektetésnek bizonyulhat.

A tetőfedő anyag és annak típusának kiválasztásakor figyelembe kell venni az épület megjelenését is, az optimális esztétikai összhatás céljából. Végezetül pedig gondoskodni kell a munkálatok során keletkezett hulladékok elszállíttatásáról, mely szintén egy újabb költséget jelent.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!