header kep

Ajánlatkérés

2019-es háztető trend

A tető otthonunk megjelenésének meghatározó részét képezi, ezért érdemes figyelmet fordítanunk a kinézetére, a kialakítására és az állapotára. A különböző típusú tetőfedések, a különböző anyagok és a színek változatossága jelentősen befolyásolhatják házunk általános stílusát. A megjelenésen kívül a tető hozzájárul házunk értékéhez és élettartamához. Aktuális cikkünkben megemlítünk néhány tetőtípust, amelyek népszerűek lesznek 2019-ben.

 

Egyre nagyobb népszerűségnek fog örvendeni a solar roof, azaz a napelemes tető. A napelemes tető lényege az, hogy napelemeket integrálnak a hagyományos kinézetű tetőfedő anyagokba, a fényáteresztő képességüknek köszönhetően pedig ezek a napcellák működésbe lépnek. A napelemes cserepek fő gyártója a Tesla. Kaphatóak úgynevezett texturált és sima felületű cserepek. A jövőben számos stílusú napelemes cserép elérhető lesz, de jelenleg a lehetőségek korlátozottak. Bár Magyarországra is előrendelhető ez az innovatív tetőfedő anyag, nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik a kiszállítás Európában, és hogy itthon ki tudja telepíteni.


A zöld tetők az egyszerű fűvel fedett tetőtől a padokkal és járdákkal felszerelt tetőtéri kertig terjedhetnek. A zöld tető energiatakarékos és környezetbarát, emellett esztétikus megjelenést biztosít. Bár ezt a tetőtípust drágább telepíteni, növelhetjük vele házunk piaci értéket és élettartamát.
 

Ebben az évben szintén közkedveltek lesznek a hagyományos stílusú tetőfedő anyagok. Ami a cserép színét illeti, a szürke, a fekete és a barnás árnyalatok fognak dominálni. A tradicionális megjelenés számos módon kivitelezhető, akár új, energiahatékony tetőfedő anyagok használatával.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!