header kep

Ajánlatkérés

Téli hőszigetelés

A megfelelően telepített szigetelés télen melegen, nyáron pedig hűvösen tarthatja otthonunkat. A hideg hónapokban lakásunkból kiszökhet a hő a falakon, a födémen, a padlón vagy az ablakokon keresztül. Ha házunk szigetelése nem megfelelő, nem érdemes várnunk a nyári hónapokig a munkálatok elvégzésével, mert ezt a fűtésszámlánk bánhatja. A hőszigetelés télen is könnyedén kivitelezhető.

 

Otthonunk hőszigetelésének számos előnye van. Ha télen kezdjük el a szigetelési munkálatokat, a hatását rövid időn belül érezhetjük majd. Fűtési költségeink csökkenni fognak és jelentősen nő majd komfortérzetünk. Megfelelő vastagságú hőszigetelés alkalmazásával akár 90%-át megspórolhatjuk a kiszökő hőnek.


A hőveszteség szempontjából az egyik legproblémásabb terület a padlás. A meleg levegő felfelé áramlik, és elsősorban a födémen keresztül távozik. Előny, hogy a padlás szigetelése viszonylag gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A padlásszigetelés előtt fontos, hogy a tetőn elvégezzük a szükséges javításokat, befedjük az esetleges hézagokat, lyukakat. A padlástér szigeteléséhez érdemes vastagabb szigetelőanyagot választanunk, akár 20-30 cm-eset, valamint két rétegben felhelyeznünk a szigetelő lapokat.

Választhatunk, hogy járható vagy nem járható padlásfödémet szeretnénk-e. A legnépszerűbb nem járható szigetelőanyag a kőzetgyapot, járható padlás esetén pedig terhelhető szigetelő lapokra lesz szükségünk. Összességében  érdemes meggyőződnünk arról, hogy otthonunk hőszigetelése megfelelő-e, ha pedig nem, télen sem késő elkezdeni a szigetelési munkálatokat az energiaköltségek csökkentése érdekében.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!