header kep

Ajánlatkérés

Karácsonyi tető díszítés

Különböző fényfüzérek felhelyezésével ünnepi hangulatúvá varázsolhatjuk tetőnket a karácsonyi időszak alatt. A fényfüzérek felrakása viszonylag egyszerű folyamat, de tetőre szerelésük kihívást is jelenthet. Aktuális cikkünkben felsorolunk néhány dolgot, amire érdemes figyelnünk, ha tetőnk díszítésére szánjuk el magunkat.

 

A tető karácsonyi dekorálásához a következő dolgokra lesz szükségünk: kültéri karácsonyi fényfüzérek, tolólétra, műanyag klipek a rögzítéshez és kültéri hosszabbító kábel. Első lépésként döntsük el, hogy milyen megjelenést szeretnénk kölcsönözni a tetőnknek. Válasszuk ki az izzók formáját és színét. Mindenképpen mérjük le a feldíszíteni kívánt területet, hogy eldönthessük mennyi fényfüzérre lesz szükségünk, csak ezután vásároljuk meg őket, így pénzt takaríthatunk meg.


Győződjünk meg róla, hogy kültéri használatra szánt fénysorokat vásárolunk. A kültéri használatra készült fényeknek vastagabb a kábelük, valamint nem károsodnak olyan könnyen az időjárási hatások miatt. Soha ne helyezzünk a tetőre beltéri használatra szánt izzókat! Az energiahatékonyság és a tűz elkerülése érdekében válasszunk LED fénysorokat. Ezek a fények a hagyományos izzók energiafogyasztásának egy tizedét használják fel. Új fények vásárlásakor érdemes elolvasunk a csomagoláson feltüntetett biztonsági értékelést is.
 

Mielőtt felraknánk a tetőre a karácsonyi díszvilágítást, ellenőrizzük le, hogy az égők megfelelően működnek-e, és nem kopottak vagy sérültek-e a vezetékek. A hibás vezetékek balesetveszélyesek, valamint tönkre tehetik a dekorációt. Ha találunk kiégett izzókat, cseréljük ki azokat. A tetőt száraz időjárási viszonyok között díszítsük fel, a veszély elkerülése érdekében pedig ne helyezzük a fényeket nedves felületre. A tető dekorálását nem ajánlott egyedül végeznünk. Kérjük családtagunk vagy barátunk segítségét, ők biztosíthatják a létrát számunkra, így megelőzhetjük a balesetet.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!