header kep

Ajánlatkérés

A leggyakoribb tető hibák

Bár könnyű megfeledkeznünk tetőnk rendszeres ellenőrzéséről, háztulajdonosként ez fontos feladatunk a gyakori karbantartás mellett. A problémák korai felismerése kulcsfontosságú a tető szerkezeti integritásának megőrzéséhez. A továbbiakban a leggyakoribb tető problémákat soroljuk fel.
 

Sok ember gondolja azt, hogy könnyedén felfedezhetik a tetőben keletkezett károkat, ám ez nem minden esetben igaz. Az igazság az, hogy időnként néhány szakértő sem képes megfelelően átvizsgálni a tetőszerkezetet. Megfelelő szakmai tudás és sok évnyi tapasztalat szükséges ahhoz, hogy tudjuk mire kell odafigyelnünk és milyen hibákat kell keresnünk, amikor a tető szemügyre vételére kerül a sor.


Gyakori probléma a rendszeres karbantartás elhagyása. Ideális esetben évente legalább egy tető ellenőrzést kellene beütemeznünk egy megfelelő szakember segítségével. Szintén érdemes megvizsgálnunk a tetőszerkezetet viharok után, valamint rendszeres időközönként gondoskodnunk arról, hogy ne váljon elhanyagolttá a tetőtér (penészedés, beázás, lyukak stb.)


A „szakemberek” által végzett helytelen tetőjavítás ugyancsak gyakran előforduló történés. Sajnos nem sok mindent tehetünk, hogy megakadályozzuk, kivéve azt, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy bárki, akit felbérelünk erre a munkára jó hírnévnek örvend. Szintén megesik, hogy szaktudással nem rendelkező tetőfedő helytelenül végzi el a telepítést. Évekbe is telhet, hogy felismerjük az ebből adódó problémákat, de ha azok egyszer elkezdődnek, általában már késő lesz a gyors javításhoz, és valószínűleg a tető teljes cseréjére lesz szükség.


A tetőnk típusától függetlenül mindig kialakulhatnak szivárgások. A szivárgás keletkezésének több oka lehetséges, de az a legfontosabb, hogy időben észleljük ezt, és sort kerítsünk a javításra. Az idő múlásával a nedvesség felhalmozódása olyan problémákat okozhat, mint a penészgombásodás és a rothadás. Javítás nélkül ez súlyosabb nehézségekhez is vezethet, a falakba behatolva fenyegetést jelenthet házunk egész szerkezetére. Vissza
Váltás teljes nézetre!