header kep

Ajánlatkérés

Őszi tetőkarbantartás

Időről-időre elengedhetetlenné válik tetőnk ellenőrzése és karbantartása, különösen a téli hónapok előtt. A tetőborítás károsodhat, elmozdulhat, és a tetőfedő anyagban is rongálódás keletkezhet az időjárási viszonyok miatt. Cikkünkben felsorolunk néhány dolgot, amit érdemes elvégeznünk mielőtt beköszöntene a tél.

 


Ha házunk közelében olyan fák helyezkednek el, melyeknek ágai rálógnak a tetőnkre vagy afelett helyezkednek el, ajánlatos levágnunk azokat az ágakat. Így megelőzhetjük az esetleges károsodásokat és csökkenthetjük a tetőre hulló falevelek számát. Ha nem takarítjuk le a tetőről a faleveleket, olyan problémák merülhetnek fel a későbbiekben, mint a rothadás vagy a penészedés, és tetőnk előbb-utóbb költséges javításra szorulna. 


Győződjünk meg arról, hogy az ereszcsatorna tiszta. Ha az őszi falevelek összegyűlnek az ereszcsatornában, az megakadályozza az esővíz akadálytalan lefolyását, valamint a fémcsatorna felszíne is roncsolódhat. Az ereszcsatorna karbantartása bonyodalommal járhat, de ezzel is megelőzhetjük a további költségkiadásokat.  Ezenkívül ellenőrizzük le, hogy tetőnkön nincsenek-e elmozdult, vagy esetleg hiányzó cserepek és ázásnyomok.


Szintén javasolt megvizsgálnunk a padlás szigetelését, szellőzését, a tartógerendákat és a tetőléceket. Ha minden ősszel rászánunk néhány órát a tető ellenőrzésére és karbantartására, jelentősen meghosszabbíthatjuk élettartamát, valamint feltárhatjuk az olyan apróbb problémákat, amelyek a későbbiekben súlyosabb károsodáshoz vezetnének. 
 
Vissza
Váltás teljes nézetre!