header kep

Ajánlatkérés

A zöldtetők előnyei

A zöldtető közkedvelt, környezetbarát megoldásnak számít, mellyel jelentős mértékben megnövelhetjük ingatlanunk értékét. Zöldtetőről akkor beszélünk, amikor a födémek növényzettel vannak beborítva, a kertészeti és a szigetelési rétegek pedig szerves egységet alkotnak. Két féle zöldtető típust különböztethetünk meg, az intenzív zöldtetőket, valamint az extenzív zöldtetőket.

 

A zöldtetők remek hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, nyáron hűtik, télen pedig fűtik a lakóépükleteket, elősegítve az energiamegtakarítást. Mérsékelik a hőmérséklet túlzott ingadozását, amely hozzájárul az ingatlanok szerkezeti élettartamának növeléséhez. A zöldtetők szintén javítják a mikroklímát és az élettér minőségi színvonalát, valamint elnyelik a városi környezet levegőbe bocsájtott káros anyagainak jelentős részét. Rekreációs térként is szolgálnak, mely lelki egészségünkre jótékony hatással bír.
 
A zöldtető másik előnye, hogy a lehulló csapadékvíz csatornahálózatba való elfolyását lassítja, mivel a termőtalaj és a növényzet megköti a vizet. Nagymennyiségű csapadék esetén így a csatornahálózatok sem lesznek túlterhelve, és csökkenni fog a csatornadíj költségünk is. A tetőn elhelyezkedő növényzet szintén párologtatja a vizet, amivel hűtési folyamat jár együtt. A növénytakaró így megakadályozza az épület túlmelegedését a forró nyári napokon.

Előnyei közé sorolható még, hogy kiváló hangszigetelő hatással bír, és növeli a tetőnk élettartamát azáltal, hogy védőréteget képez a talajréteg alatti tetőanyagon. A zöldtetők minden fajtájára igaz, hogy költséghatékonyabb és gyorsabb a lapostetőkön kivitelezni őket.

Vissza
Váltás teljes nézetre!