header kep

Ajánlatkérés

Tetőkarbantartás az őszi hónapokban 2. rész

Előző cikkünk folytatásaként a nélkülözhetetlen őszi tetőkarbantartási teendőket fogjuk összegezni. Készüljünk fel a télre, és az őszi hónapok elején mindenképpen tisztítsuk le a tetőt. Ha azt észleljük, hogy a tető túlságosan piszkos, esetleg moha vagy alga nő rajta, az azt jelenti, hogy eljött a takarítás ideje. A tető tisztítását bízzuk tapasztalt szakemberre, aki tudja, hogy hogyan kell a biztonsági óvintézkedéseket betartva elvégezni a szükséges munkafolyamatokat. Fontos megjegyezni, hogy a szélsőséges időjárástól eltekintve nemcsak ősszel, hanem az év bármely szakában megtisztíthatjuk a tetőt. 

Bővebben

Tetőkarbantartás az őszi hónapokban 1. rész

A tetőnket rendszeresen ajánlott karbantartani élettartamának meghosszabbítása érdekében, valamint azért, hogy a víz ne szivároghasson át rajta az esős időkben. A tetőt évente két alkalommal érdemes alaposan átvizsgálni, késő tavasszal, illetve ősszel. Aktuális cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb ősszel elvégezendő tetőkarbantartási feladatokat.

Bővebben

Lapostetők

A tető kihasználásnak lehetőségeiről írtunk már korábban, mostani cikkünkben egy újabb kiváló módját mutatjuk be a lapostetőknek. Kizárólag, úgynevezett hasznosított lapostető esetében beszélhetünk különböző létesítmények kialakításáról, ugyanis a nem hasznosított tetők nem alkalmasak emberi tartózkodásra, csupán a renoválás, ellenőrzés idejére. Azonban egy jól kialakított lapostető akár járműforgalomra is alkalmas lehet.

Bővebben

Az extenzív zöldtetők

Korábbi cikkünkben értekeztünk a zöldtetőkről és azok előnyeiről, valamint az egyik típusát, az intenzív zöldtetőt már be is mutattuk. Jelenlegi írásunkban a hazánkban legelterjedtebb fajtáját, az extenzív zöldtetőket vesszük górcső alá.

Bővebben

Az intenzív zöldtetők

Előző cikkünkben a zöldtetők előnyeiről írtunk, aktuális írásunkban pedig a tetőkertek egyik legszebb típusára, az intenzív zöldtetők tulajdonságaira térünk ki. Intenzív zöldtetőknél a kertészeti réteg legalább 20-30 cm vastagságú, de akár 1,5 méter vastagságú is lehet, ezért erős tetőszerkezetet igényelnek. Számos kialakítási lehetőség közül választhatunk, így akár nagyobb, emberi tartózkodásra alkalmas kertet is telepíthetünk a tetőre.

Bővebben

A zöldtetők előnyei

A zöldtető közkedvelt, környezetbarát megoldásnak számít, mellyel jelentős mértékben megnövelhetjük ingatlanunk értékét. Zöldtetőről akkor beszélünk, amikor a födémek növényzettel vannak beborítva, a kertészeti és a szigetelési rétegek pedig szerves egységet alkotnak. Két féle zöldtető típust különböztethetünk meg, az intenzív zöldtetőket, valamint az extenzív zöldtetőket.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!