header kep

Ajánlatkérés

A nyílászáró választás legfontosabb szempontjai – II. rész

Előző bejegyzésünkben a nyílászárók kétféle tömítőrendszerét ismertettük, melyek lényeges szerepet töltenek be az ablakok és ajtók szigetelési képességének mértékében. Ezen felül viszont nyílászáró vásárlásnál érdemes figyelembe venni annak vasalatát, üvegezését, és a beépítési lehetőségeket is.

Bővebben

A nyílászáró választás legfontosabb szempontjai – I. rész

Az ablakokkal és ajtókkal szemben támasztott legfőbb követelményeink, hogy azok megfelelő hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal bírjanak, biztonságosak és természetesen esztétikusak is legyenek. Alapanyagaikat tekintve választhatunk fából, műanyagból vagy akár alumíniumból készült termékek közül is. Ezeken belül azonban rengeteg típusú nyílászáró létezik, így egyáltalán nem olyan egyszerű döntést hozni.

Bővebben

A gipszkarton használata a belsőépítészetben

A gipszkarton egy környezetbarát, könnyedén kezelhető alapanyag, melyet rendkívül sokféle célra lehet felhasználni a belsőépítészetben. Kedvező adottságai mellett kiváló ár/érték arányban lehet hozzájutni. Mindemellett, a gipszkartonnal történő munkálatok gyorsan kivitelezhetők, kevés piszokkal, szennyeződéssel járnak.

Bővebben

A gipszkarton használatának előnyei

Hazánkban a gipszkartont - mivel nem vízálló anyag - leginkább a belsőépítészetben hasznosítják. Ennek ellenére sokféle funkciót elláthat, hiszen készíthető belőle álmennyezet, térelválasztó, falburkolat, és akár dekorációs célokra is alkalmazható. Egyszerű vele dolgozni, gyors megoldást biztosít építkezési, felújítási munkálatok során, és mindemellett kiváló ár-érték arányban érhető el.

Bővebben

Az intelligens szellőzőrendszerek

Az energiatakarékosság szempontjából a lakások, családi házak korszerű szigetelése mellett, azok megfelelő szellőzőrendszerének kialakítása is kulcsfontosságú szereppel bír. Amennyiben ez nincs szakszerűen megoldva, a friss levegő utánpótlását és az elhasználódott levegő eltávolítását csak a hagyományos szellőztető módszerrel, azaz ablaknyitással lehet megoldani, mely azonban jelentős hőveszteséggel jár.

Bővebben

A szellőzőrendszerek korszerűsítésének fontossága

Az utóbbi években rengeteg épületet újítottak fel szigetelés szempontjából. Az energiatakarékosság növelése érdekében új nyílászárókat szerelnek be, a homlokzati falakat pedig plusz hőszigetelő réteggel látják el. Ezek hatékonysága és kulcsfontossága napjainkban vitathatatlan, azonban nem szabad kihagyni a sorból az ilyen modernizált lakások, házak optimális szellőzőrendszerének kialakítását sem.

Bővebben

Váltás teljes nézetre!