header kep

Ajánlatkérés

A kőzetgyapot szigetelés legfontosabb előnyei

A kőzetgyapotnak többféle típusa létezik, és ennek megfelelően rendkívül sokféle területen hasznosítható. Épületszigetelési szempontból kifogástalan szigetelőanyag lehet mennyezetek, válaszfalak, vagy akár külső homlokzati falak esetében egyaránt.

 

A kőzetgyapot szigetelés egyik előnye, hogy az ezzel szigetelt épületeknél nem tapasztalható a későbbiek folyamán sem a mennyezet vagy a falak penészesedése. Ez esztétikailag és egészségügyileg ugyancsak fontos szempont főként családi házak esetében. Nyilvánvalóan egy nagyobb beruházást igényel, azonban a ráfordított összeg a kánikulában, valamint a hideg időszakban is megtérül, hatékony hőszigetelési adottságaiból kifolyólag. Nyáron kellemes hűvöst nyújthat otthonunkban, télen pedig jól tartja a meleget, így hűtésre és fűtésre egyaránt kevesebbet kell költeni. Családi házak mellett közintézmények, irodaházak szigetelésére szintén kiváló megoldást biztosíthat hangszigetelő képességének köszönhetően.

Kimagasló hő- és hangszigetelési adottságain túl fontos tudni róla, hogy a kőzetgyapot kitűnő légáteresztő és tűzálló anyag is egyben. Ebből adódóan akár ipari létesítmények szigeteléséhez is ideális választásnak bizonyul. A megfelelő minőségű kőzetgyapot elemek tömege és formája a hőmérsékletváltozás hatására sem változik. Viszonylag egyszerűen méretre és formára szabható, könnyedén vágható. Kémiailag semleges, ezért nem lép reakcióba más anyagokkal, nem szívja fel a nedvességet. Többnyire üledékes, illetve vulkanikus kőzetek (például mészkő, bazalt, diabáz, stb.) keverékéből létrehozott üveges szerkezetű szálakból, hőre keményedő, kötőgyantával rendelkező anyag.

A kőzetgyapot szigetelő rendszereknek vannak vakolható típusai is, melynek eredményeképpen az épületek kívülről történő szigetelésére is tökéletesen alkalmasak. Ezzel nagyban erősítik többek között azok tűzállóságát. Külső szigetelésként hasznosítva javíthatja a régebbi fajtájú falazatok szerkezetét és természetesen hőszigetelését. Számos pozitív tulajdonságán túl a vakolható kőzetgyapot az ízléses megjelenésre vonatkozó igényeknek is teljes mértékben eleget tud tenni. Vissza
Váltás teljes nézetre!