header kep

Ajánlatkérés

Az üvegtetők

Az üvegtetők használata az egyik leghatékonyabb és legnépszerűbb módja annak, hogy feldobjuk otthonunk megjelenését. Az üveg tetőrendszerek nem csupán praktikusak, vizuálisan is elegáns kinézetet biztosítanak. Napjainkban többféle stílusú és kialakítású üvegtetővel találkozhatunk, kezdve a szimpla tetőpaneltől a rögzített, támogatott üvegezésig.
 

A mai üvegtechnológiának köszönhetően hihetetlenül erős és tartós üvegelemeket lehet felhasználni az építőiparban, bár van pár dolog, amit érdemes megfontolnunk, mielőtt üvegtető használatára szánnánk el magunkat. Először is fontos meggyőződnünk arról, hogy a falaink elég erősek-e a tető megtartásához. Építőipari szakemberektől kérhetünk tanácsot arról, hogy mekkora súlyt bírnának el falaink.Az üvegtetőknek megvannak az előnyei, használatukkal otthonunkat világosabbá tehetjük, emellett nagyobbnak és tágasabbnak fog tűnni, mint amilyen valójában. Bár a nyári hónapokban előfordulhat a tető túlmelegedése, viharos időben pedig jobban hallhatjuk az eső zaját, de a végeredmény mégis igazán látványos lesz. Továbbá az üvegtetők energiahatékonyabbak és kevesebb karbantartást igényelnek, mint a hagyományos társaik.

 

Az üveg drágább, mint a téglák és egyéb tetőépítő anyagok. Ha csökkenteni szeretnénk a költségeket, választhatunk kisebb méretű, különálló, kettős üvegezésű tetőrészt bizonyos belső terek fölé (például egy sötét szobához). Hogy ezt a megjelenést elérjük, érdemes konzultálnunk egy építész mérnökkel a telepíteni kívánt tető méretéről és arról, hogy mennyire szeretnénk világosabbá tenni az adott helyiséget.  Ez alapján meg fogják állapítani, hogy pontosan hová kell telepíteni az üvegtetőt. Vissza
Váltás teljes nézetre!