header kep

Ajánlatkérés

Műanyag szigetelőlemezek

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a műanyag szigetelőlemezek, különösen a vízszigetelés területén. A műanyag lemezek közül megkülönböztethetünk PVC- (poli-vinil-klorid-műanyag), PIB- (poliizobutilén-műanyag) és ECB- (etilén-kopolimer-bitumen-műanyag) lemezeket. A műanyag szigetelést gyakran alkalmazzák talajnedvesség és talajvíz elleni szigeteléshez, lapos tetők, teraszok és erkélyek vízszigeteléséhez, valamint medencék és tavak szigeteléséhez.


 

A műanyag szigetelőlemezekre jellemző, hogy a napsugárzás hatására rongálódnak, ezért feltétlenül védenünk kell őket ettől. A hőre lágyuló műanyag lemezek könnyedén formázhatóak, hegeszthetjük őket forró levegővel vagy különböző oldószerekkel. Ezek a lemezek vékonyabbak a bitumentes lemezeknél, a rögzítés során összekapcsolhatóak a csatlakozási pontoknál vagy hőhatással hegeszthetőek.


 

A műanyag szigetelőlemezek közül legnépszerűbb a PVC szigetelés, mely olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkezik, mint a könnyű súly, a környezetbarát technológia, az energiatakarékosság, az újrahasznosítási lehetőség és a hosszú élettartam. Ez az anyag nehezen éghető, ezért nem jelent veszélyt az épületek számára égés szempontjából. A PVC szigetelés szerkezetét ütésállóság jellemzi, vízgőz áteresztő képességének köszönhetően használható nedves tetőszerkezetű épületek bontás nélküli felújításában is.


 

Zöldtetők kialakítására szintén használhatjuk ezt a szigetelést, mivel ellenáll a gombáknak, a növények gyökereinek és különböző mikroorganizmusoknak. A PVC szigetelőlemezek felhelyezhetőek egy rétegben, ráadásul nem költségesek és nem igényelnek semmilyen utólagos felületvédelmet vagy karbantartást.

Vissza
Váltás teljes nézetre!