header kep

Ajánlatkérés

A falszigetelés

Családi házak, támfalak, földszinti garázsok, üzlethelyiségek, lépcsőházak és különböző raktárépületek esetében gyakran okoz problémát a fal nedvesedése, amely később a vakolat mállását, a falak penészedését és a helyiség dohosodását idézi elő. Ezt az egészségkárosító és kellemetlen jelenséget az okozza, hogy az épület talajjal érintkező részei nedvességet vesznek fel a talajból, ez a nedvesség pedig felfelé kezd el terjedni. A károsító nyirkosság főbb formái a talajpára, a talajvíz, a talajréteg alatt összegyűlt csapadékvíz, illetve a használati víz. De mit is tehetünk a falak beázása ellen?


 

A falak nedvesedése ellen a falszigetelés véd, így, ha a szigetelés hiányzik vagy a meglévő falszigetelés károsult, feltétlenül szükséges pótolnunk azt utólag. Első lépésként a szakemberek ellenőrzik a falak szerkezeti állapotát és a nedvesség mértékét, majd ezek alapján tesznek javaslatot a legcélszerűbb falszigetelési eljárás elvégzésére. 

A falszigetelés száraz belső tereket biztosít, javítja az épület állapotát, valamint esztétikai javulást eredményez. Bár a kivitelezési díjak viszonylag drágábbak lehetnek, ezt a hátrányt kompenzálja az a tény, hogy az utólagos falszigetelés korlátlan élettartamra szól, épületünk értéke pedig megnövekszik. A telepítési munkálatok gyorsan kivitelezhetőek, emellett számos falszigetelési technológia közül választhatunk.


A falszigetelési eljárások közül megkülönböztethetőek az injektálásos módszerek, a fal-átvágásos módszerek, a lemezbesajtolásos eljárások, valamint a falszárító készülékes technológia. Falszigetelés során bármely technológia is kerül alkalmazásra, a szakembereknek a vízszintes falszigetelést a padlószigetelés síkjához igazítva kell elkészíteniük.

Vissza
Váltás teljes nézetre!