header kep

Ajánlatkérés

A padlószigetelésről

Padlószigetelés alatt azt értjük, amikor szigetelőanyagot helyezünk a padló alá, ezáltal csökkentve azt a hőmennyiséget, amely a padlón keresztül a talajba árad. Házunk hőmennyiségének körülbelül 15%-a vész el a parketta, valamint a szegélyek és a padló közötti hézagokon keresztül. A szakemberek leggyakrabban új padló felhelyezése esetén végzik el a szigetelési munkálatokat, de sor kerülhet a meglévő parketta szigetelésének megújítására is.


 

Mivel a szigetelés lassítja a padlón keresztüli hőmozgást, nyáron hűvösebbé, télen pedig melegebbé válik otthonunk hőmérséklete, javítva komfort-és hőérzetünket. Továbbá a megfelelő padlóalátét felhelyezésével, (mint a parketta vagy a laminált padló), csökkenthetjük a további hőveszteséget, így a fűtési költségeinket is.


Ha a padlószigetelés nem egységes, hőhidak jöhetnek létre, amely páralecsapódást és penészedést okozhat. Fontos ezért, hogy a talajon fekvő padlót egységes és jó minőségű hőszigeteléssel lássuk el két rétegben. A szigetelés telepítésekor figyelmet kell fordítani a hosszanti és kereszttoldásokra egyaránt, valamint ügyelni kell a megfelelő falszigetelés meglétére is.

Padlószigetelés hiányában a hőszigetelő érték csökkenhet, a padlóburkolat pedig károsodhat és púposodhat a talajnedvesség hatására. Összességében a megfelelően kivitelezett padló-hőszigeteléssel az energiamegtakarítás mellett hatékonyabban hasznosíthatjuk az épület padlószerkezetének hőtároló kapacitását.

Vissza
Váltás teljes nézetre!