header kep

Ajánlatkérés

A hőszigetelés és az energiatakarékosság

Házunk hőmérsékletének szabályozása segíti a kényelmes környezet fenntartását az energia költségek csökkentése mellett. Egy szigetelt ház képes a fűtési és légkondicionálási költségeinkből 40%-ot spórolni.

A hőszigetelés nagyszerű megoldást jelent az energiafogyasztás mérsékelésére. A szigetelés által elkerülhető, hogy a hidegebb évszakokban a hőszigetelt épületből hő áramoljon ki vagy meleg időjárás alatt hő áramoljon be. Az előbbi nem kívánt hőmérsékletváltozások redukálása csökkenti a fűtési és hűtési rendszerek energiaigényét.


 

Egy szigetelt házban a fűtési rendszereknek kevesebb ideig és alacsonyabb hőfokon kell működniük ahhoz, hogy otthonunkban komfortos hőmérséklet alakuljon ki. Ugyanez az elv érvényesül a légkondícionáló berendezésekre, melyeket nyáron rövidebb ideig kell használnunk. A szigetelésnek köszönhetően a tetőn keresztül nem fog beáramlani a meleg a házunkba.


 

A hőszigetelés padlóba, falba, illetve tetőbe való telepítése fenntartja az otthonában keletkező energiát, miközben javítja a termikus kényelmet. Mivel a legjelentősebb hőnyereség, illetve hőveszteség a tetőn, valamint a falakon keresztül jön létre, ezek azok a legalapvetőbb területek, ahová szigetelést érdemes telepítenünk.

Vissza
Váltás teljes nézetre!