header kep

Ajánlatkérés

Tetőfelújítás a nyári hónapokban

Itt a nyár, a hőség, de vajon mi a helyzet a tervben lévő felújításokkal? Elérkezett az idő a kivitelezésükre, vagy pont a kánikula periódusa az, ami a legkevésbé megfelelő? Mivel érdemes számolni ezekben a hetekben, hónapokban?

 

Előre a mesterekkel!

Mindenekelőtt célszerű tisztázni, hogy a tetőfelújítás nem tartozik a barkácsolási feladatok közé. Nagyon becsülendő a lelkesség meg az elhivatottság, de szakmai tudás hiányában, főleg fenn a magasban ezek a jellemzők nem elegendőek a sikerhez, sőt még a balesetek elkerüléséhez sem. Szóval még mielőtt bármiféle felújításról esne szó, érdemes azt időben a helyére tenni, hogy ezek a munkálatok, még a legkisebb beavatkozások is szakembert követelnek!

A tervezés lényeges lépés?

Igen, pontosabban a terveztetés az az ötlet, ami aztán sokszorosan megtérülhet. Ildomos szakértővel átbeszélni egyrészt a tető jelenlegi helyzetét, másrészt azokat a teendőket, amik a legégetőbbek. Szigetelés? Esetleg födém szerkezeti megerősítés? Vagy ereszcsatorna tisztítás, csere? Sokféle irányba el lehet indulni ezen a területen is, az kétségtelen. Viszont a szakértelemmel, tapasztalati tudással és nem csekély gyakorlattal rendelkező mesterek azok, akik hitelesen képesek felmérni az aktuális állapotot és nagyjából vázolni azt az ütemtervet, aminek a betartása, betartatása, ha nem is kőbe vésett, de erőteljesen ajánlható.

A nyár akadályozó tényező?

Nem, az eső sokkal több fejtörést okozhat, de ez sem feltétlenül érvényes minden egyes munkafolyamat esetén. A jó idő többnyire támogatja az anyagok megkötését, megszáradását, bár az kétségtelen persze, hogy a munkások tűrőképességét jócskán próbára teszi. De a nyári műszak vitathatatlanul ezzel jár.
Viszont pontosan azért nem érdemes saját kútfőből eldönteni, itt-ott olvasott cikkek alapján, hogy mi az a felújítási lépés, ami adott esetben a legfontosabb vagy legsürgetőbb, mert könnyen előfordulhat, hogy a szakember egészen más szemmel látja a helyzetet. Ha a tervek megszülettek, akkor utána következhet a megvalósítás, és persze végül a gyönyörködés!

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!