header kep

Ajánlatkérés

Modifikált bitumenes szigetelőlemezzel történő tetőszigetelés

A modifikált bitumenes szigetelőlemezek nem említhetőek egy lapon a hagyományos bitumenlemezekkel, ugyanis azoknál jóval több pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Amiben több, mint az utóbbi, az a speciális műanyag-ötvözetnek köszönhető elsősorban. A különbségek a tartósság, illetve a rugalmasság terén a legjelentősebbek. A gyakorlatban ez két dolgot jelent. Egyrészt a szigetelés kivitelezése egyszerűbb és könnyebb, mint a sima bitumenlemezek esetén, másrészt a végeredmény élettartam tekintetében sokkal többet ígér, mint a tradicionálisnak nevezhető eljárás. Úgyhogy mindenképpen jó hír, ha a tető szigetelése erre a nyerő, műanyaggal módosított kombinációra támaszkodik.

 

Hogyan érdemes tárolni a bitumenlemezeket?

Semmiképpen sem fektetve, mivel az átkötött tekercsekben szállítható lemezek ilyen módon deformálódhatnak, ami a funkcionalitásuk elvesztéséhez is vezethet. A legjobb egy olyan kamra, garázs, tárolóhelyiség, ami fedett, zárt, tehát sem hőhatás, sem nedvesség nem éri a várakozó állásponton lévő lemezeket. Természetesen előfordulhat az is, hogy a szigetelőanyagok elhelyezése nem reális felvetés, de azért célszerű tisztában lenni a fenti pár aprósággal.

Miért ad hozzá a végeredmény minőségéhez a műanyag?

Az ötvözet azért teljesít az élen, és azért annyira népszerű a tetőszigetelésben, mert kiváló fizikai tulajdonságokat testesít meg. Bírja az időjárás viszontagságait. Manapság ez az egy tényező aranyat ér. Aztán természetesen nem enged szabad utat a víznek, azaz képes maximális hatékonysággal megóvni a födémszerkezetet. Tehát a szigetelés minősége javul a plusz komponensnek köszönhetően, de ezen kívül nem elhanyagolható a környezetvédelmi előny sem, ami különösen a gyártás, illetőleg a használat során mutatkozik meg, lévén a káros anyagok kioldódása teljes egészében elkerülhető.

Mekkora kihívás a tetőszigetelés?

Profi gárda számára precízen és tempósan teljesíthető feladat, ráadásul ha a fent bemutatott speciális bitumenlemezek szolgálnak szigetelési alapokként, akkor pláne borítékolható a kivitelezés gördülékenysége és tartós sikeressége.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!