header kep

Ajánlatkérés

Tanácsok tetőfelújításhoz – mire kell figyelni?

A tetőfelújítás kifejezetten jó ötlet, ami szó szerint sokat hozhat a konyhára, lévén a megfelelő szigetelés a hőveszteséget kizárja, ugyanakkor a tető állagromlását megakadályozza. Manapság a technológiai innovációk széles palettája áll rendelkezésre, viszont a konkrét cselekvést minden esetben a tervezés szakasza előzi meg. Ez az, ami nem úszható meg. Ellenkező esetben sem a precíz kalkuláció nem hozható tető alá, sem a problémamentes kivitelezés.

 


Terepszemlével kezdődik minden?

Igen, az első, de talán úgy még pontosabb fogalmaznunk, hogy a nulladik lépés, a kiindulási pont a terepszemle. A fedélszék állapotának megvizsgálása kulcsfontosságú, hiszen el kell bírnia a rá kerülő héjazatot, ráadásul a gyakorlat azt mutatja, hogy nem egyszer a szerkezet megerősítése, illetve a tetősík kiegyenesítése sem kerülhetőek ki.

Már csak azért is roppantul lényegesek az egyéni paraméterek, mert mindaddig míg nem vázolható az aktuális állapot, esélytelen továbblépni a felújítás során használni kívánt anyagok kiválasztására. Hogy miért? Azért, mert a tetőfedés alapanyagának kinézése nem csupán esztétikai kérdés. Sőt. Tulajdonképpen a legkisebb mértékben számít a külső, hiszen az elsődleges kérdés, hogy mi az, amit a födém elbír, mi az, ami adott esetben a legnagyobb biztonsággal alkalmazható, és mi az, ami a konkrét szituációban a legtöbb jó tulajdonságot és pozitívumot ígéri, a lehető leghosszabb időtávon.

A felújítás célja ugyanis minden esetben valami jobb, minőségibb, megbízhatóbb, biztonságosabb, azaz kedvezőbb állapot elérése, megteremtése, mint amilyen az eredeti helyzet. Kétségtelenül erre a pontra kizárólag alapos tervezéssel, átbeszéléssel és precíz döntésekkel lehet eljutni.

Melyik a leginkább megbízható iránymutató elv?

A minőség mindenkori szem előtt tartása! Még akkor is, ha ez olykor látszólag komolyabb anyagi beruházással jár. Ám ez valójában sokkal inkább egy több fronton megtérülő befektetés. Befektetés az energiatakarékos jövőbe, befektetés a stabil, stramm tetőszerkezetbe, befektetés a biztonságos környezet megteremtésébe.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!