header kep

Ajánlatkérés

Tavaszi tetőkarbantartás – I. rész

Amint megérkezik a tavaszi jó idő, elérkezik az elmaradhatatlan tetőkarbantartás ideje is.  Erre azért van feltétlenül szükség, mert csak ebben az esetben garantált, hogy a tető hosszú éveken át védelmet nyújt az időjárási viszontagságokkal szemben.

 

Megfelelő tetőrendszer és rendszeres karbantartás

A rendszeres tetőkarbantartással rengeteg bosszúságot lehet megspórolni az évek alatt. Megfelelő odafigyeléssel elérhető, hogy az adott tető hosszú éveken át jól szolgáljon minden helyzetben. Megfelelő tetőrendszerrel és rendszeres karbantartással garantálható a tető vízzárósága, viharállósága és természetesen a megbízhatósága. A karbantartás során mindenképpen időt kell szánni a csatornatisztításra. Ez azért fontos, mert az ereszcsatornát könnyen eldugíthatják a különféle szennyeződések és a falevelek. Ez pedig problémát okoz az esővíz elvezetése során.

Mikor érdemes szakember segítségét kérni az ereszcsatornához?

Az ereszcsatorna tisztítása egyszerűen elvégezhető. Csupán vizet kell önteni az ereszbe, és figyelni kell, hogy lefolyik-e. Ha igen, akkor a tisztítás megtörtént. Amennyiben nem folyik le a víz, akkor a fennakadást okozó leveleket kézzel, vagy valamilyen erre alkalmas eszközzel el kell távolítani az ereszből. Erre a feladatra egyébként a barkácsboltokban beszerezhetőek különféle alkalmatosságok. Ha sikerült eltávolítani az elakadást okozó szennyeződéseket, mindenképpen érdemes sort keríteni még egy átöblítésre annak érdekében, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen.

Amennyiben a tisztítást követően sem folyik le a víz az ereszcsatornában, akkor valószínűleg eldeformálódás áll a háttérben. Ennek következtében megváltozott a lejtés, és emiatt nem tud lefolyni a víz a csatornában. Ennek a problémának a megszüntetését mindenképpen érdemes szakemberre bízni, ugyanis nagyobb károsodások helyrehozásával nem ajánlott kellő tapasztalat megléte nélkül próbálkozni. A tetőkarbantartásnak ez csupán az első lépése volt. Cikkünk második részében a lemezek, a szegélyek és a cserepek átvizsgálásáról írunk részletesen.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!