header kep

Ajánlatkérés

A lapostető szigetelés típusai

A lapostető szigetelése fontos eleme otthonának, mivel segít fenntartani a hőmérsékletet a lakóépületen belül, miközben megakadályozza a levegő ki- és beáramlását. A lapostetők szigetelése fontos és kardinális kérdéskör, mert ez az a fajta tetőtípus, amivel a hó, a víz, valamint a jég a lehető leghosszabb ideig ülhet a fedélen. Megfelelő szigetelés esetén a hideg, a nedvesség, de még a nap sem hatol be a tetőbe. Nézzük, milyen típusai léteznek?

 

A lapostető szigetelésnek több rétege van: tartalmaz egy párazáró réteget, amit egy hőblokkoló követ, ez a kombináció együtt funkcionál a tető szigetelési metódusaként. Természetesen többféle anyag létezik, amelyek optimálisan szigetelhetik a tetőt. Minden szigeteléshez R-érték van hozzárendelve, ami a szigetelés hőellenállásának mértéke. Minél nagyobb az R-érték, annál hatékonyabb a szigetelés. Összefoglaltuk a lapostetők szigetelésének számos típusát és azok R-értékeit.

• Farost
Ha organikus alternatívát keres a lapostetők szigetelésére, akkor a farost lehet a legjobb döntés. Ez a szigetelés tisztán szerves farostokból készül, a szálak különféle töltőanyagokkal és kötőanyagokkal való összekeverésével falemezekké formálják. A vízállóság növelhető, ha a deszkák felületére egy plusz aszfaltréteget integrálnak. Az ilyen típusú szigetelés R-értéke körülbelül 2,78. A farostszigetelés a legtöbb helyzetben nem a legjobb választás, de olcsó.
• Perlit
Ez a szigetelés ugyanolyan hőállósággal rendelkezik, mint a farost, így ugyanolyan hatékony és olcsó. A perlit egyfajta üveg, amelyet préselt és finomított vulkáni hamuból állítanak elő. A perlitet más szerves szálakkal és kötőanyagokkal kombinálják és sajtolják, hogy egy táblát alakítsanak ki. A légbuborékok csapdába esnek a perlit belsejében, és ezek a légbuborékok alkotják a lapostető szigetelését. A perlitlemez természetes tulajdonságainak növelése érdekében szintén aszfaltbevonat alkalmazható. Az aszfalt a nedvességfelvételt is korlátozza.
• Polisztirol
Ez expandált vagy extrudált típusban alkalmazható. A habosított polisztirolszigetelés polisztirolból áll, amelyet habosító szerrel kombinálnak. Ez a szigetelés kitágul, ha hőnek van kitéve, az R-értéke 3,8. Az extrudált polisztirol R-értéke 5,0 – ez több lépésben készül. A polisztirolt felmelegítik, majd a légkör hatására tágul.
• Üvegcellák
Ennek a szigeteléstípusnak a besorolása 4,69, így meglehetősen jó választás. Üvegből áll, amelyet összezúztak, majd felmelegítettek egy formába öntött profilban.
• Poliizocianurát
Ár-érték arányban ez a legoptimálisabb a lapostető szigeteléséhez, 6,0 R-értékkel. Pentánt használnak a hab kiterjesztésére, ami ennek a szigetelésnek a kiváló minősítését eredményezi. Vissza
Váltás teljes nézetre!