header kep

Ajánlatkérés

Lapostetők szigetelése: miért éri meg igazán?

A lapostetős házaknak megvan a maguk romantikája. Van, aki imádja őket, mások visszakoznak tőlük, de senki nem marad közömbös irántuk. Talán te magad is büszke tulajdonos vagy, esetleg kiszemelt szeretnél vásárolni egyet? Itt egy kritikus pont, amire feltétlen érdemes odafigyelni: a szigetelés. Nagyon sokan elsuhannak a nem is olyan apró részlet felett, ami különösen fontos az ilyen típusú házak esetében.

 

Valóban olyan fontos volna?


Igen, sokkal fontosabb, mint a hagyományos tetőszerkezetek szigetelése. Akik számára esetleg nem lenne egyértelmű: a csapadék sokkal lassabban folyik le erről a tetőfajtáról, mint a sátortetős épületek esetében. Önmagában a nem megfelelő vízszigetelés apró szivárgásoknak ad utat, amik kárt tehetnek az építményben. A hőszigetelés hiánya pedig szinte lakhatatlanná teheti az épületet. Beszéljünk egy kicsit bővebben erről. A hőszigetelésről mindenki a téli hideggel szembeni védelemre gondol azonnal. Ez viszont nem fest reális képet a megfelelő szigetelés fontosságáról. Mivel nincs cserépszerkezetes tető a ház felett, a napsütés közvetlenül éri azt. Ez lapostetős házak esetében azt jelenti, hogy így a födém nagyon gyorsan átmelegedhet, ennek hatására pedig úgy érezhetjük magunkat nyáron, mintha egy szaunában ülnénk. Nem elég, hogy odakint meleg van, de a tetőfödém gyakorlatilag felülről fűti még pluszban a ház belső terét… Mi a helyzet a téli hideggel, amire mindenki gondol a szigetelésről? Nos, a meleg levegő felfelé száll, így a nyári szaunázás után a helyzet teljesen az ellentéte lesz. A felfelé szálló meleget átveszi a tetőszerkezet, és így „kihúzza” az épületből.


Mik a jó szigetelés előnyei?
Először is lakhatóvá teszi az ingatlanod nyáron. Ezen felül pénzt spórolsz meg vele: alacsonyabb lesz a fűtésszámlád. Továbbá növeli az ingatlanod értékét, ellenállóbbá teszi azt az időjárási viszonyokkal szemben. Ez hosszabb élettartamot jelent, és az anyagiak szempontjából kevesebb javítási költséget. A jó szigetelés kiemelten fontos a lapostetős házak esetében. Egy olyan befektetés, ami biztosan rövid időn belül megtérül és semmilyen kockázatot nem hordoz magában – feltéve, hogy a megfelelő szakemberrel csináltatod azt.


 

Vissza
Váltás teljes nézetre!