header kep

Ajánlatkérés

Hőszigetelés – milyen előnyökkel is jár ez pontosan?

A hőszigetelés elválaszthatatlan fogalom az otthon kényelmétől. Mindannyian szeretnénk, ha alacsonyabb volna a fűtésszámla télen, eközben kellemes meleg uralkodna az otthonunk falain belül. Buzgón számoljuk a családi kassza tartalmát, telik-e rá vagy egyáltalán megéri-e megcsináltatni? Az igazság az, hogy igenis megéri. Nézzük meg együtt alaposan, milyen előnyei vannak a jól kivitelezett hőszigetelésnek!

 
• Alacsonyabb fűtésszámla

Ezzel mindannyian tisztában vagyunk, elvégre ez az elsődleges ok, amiért hőszigetelést csináltatunk. Mind ismerjük: a falak jobban benntartják a meleget, ezért nem kell ész nélkül fűteni. Az eredmény kevesebb fizetnivaló. Menjünk viszont kicsit tovább és vizsgáljuk meg, milyen más előnyöket kapunk.

• Elviselhetőbb nyarak
A hőszigetelés segít megtartani nyáron a belső terek hűsítő élményét. Nem engedi, hogy a napsütés által közvetlen ért falak kemencekén fűtsék kívülről a belteret. Mindenképp érdemes elmorfondírozni rajta, ha egész nyáron pörgeted a légkondit, esetleg képtelen vagy elmozdulni a ventilátor elől.

• Hangszigetelés
A legtöbb hőszigetelő önmagában is hangszigetelő tulajdonságokkal bír. Viszont még ezt leszámítva is, a megnövekedett falvastagság önmagában segít tompítani a kívülről jövő zajokat. Ha eleged van abból, hogy a hétvégi pihenést a szomszéd fűnyírójának berregése zavarja meg, talán segíthet a dolgon.

• Hosszabb élettartam
A megfelelőn kivitelezett hőszigetelés védi a falat a nedvesedéstől, ezáltal az élettartamuk megnövekedésére számíthatunk. A nedvességből fakadó gombákat és a penészt is megelőzi, továbbá védi a falakat a közvetlen sérülésektől.

• Rövidebb felfűtési idő
Ez különösen azok számára fontos, akik nem fűtenek éjjel-nappal, például vegyes tüzelés esetén. Nyilván amíg dolgoztok, a gyerekek pedig iskolában vannak, senki nem fűt otthon. Ettől a falak hamar kihűlnek, így még begyújtás után is árasztják magukból a hideget. Ez azt eredményezi, hogy tovább tart, amíg a belterek komfortérzete helyreáll.

• Növekvő ingatlanérték
Egy kiváló mód arra, hogy ne csupán a saját komfortérzeted javítsd, de egyúttal befektess is. A hőszigetelés növeli az ingatlanod árát. A fűtésszámlák csökkenésével így már egy elég jó üzletnek hangzik, nem igaz?

• Környezetvédelem
Plusz egy érv a hőszigetelés mellett. Azok számára, akiknek fontos a környezetvédelem: ne felejtsétek el, hogy ezzel nagymértékben csökken a háztartás károsanyag-kibocsátása is.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!