header kep

Ajánlatkérés

Tetőkarbantartás az őszi hónapokban 2. rész

Előző cikkünk folytatásaként a nélkülözhetetlen őszi tetőkarbantartási teendőket fogjuk összegezni. Készüljünk fel a télre, és az őszi hónapok elején mindenképpen tisztítsuk le a tetőt. Ha azt észleljük, hogy a tető túlságosan piszkos, esetleg moha vagy alga nő rajta, az azt jelenti, hogy eljött a takarítás ideje. A tető tisztítását bízzuk tapasztalt szakemberre, aki tudja, hogy hogyan kell a biztonsági óvintézkedéseket betartva elvégezni a szükséges munkafolyamatokat. Fontos megjegyezni, hogy a szélsőséges időjárástól eltekintve nemcsak ősszel, hanem az év bármely szakában megtisztíthatjuk a tetőt. 

 

Ellenőrizzük a tetőburkolat hibáit és sérüléseit. A tetőburkolat elengedhetetlen része a tetőnek, segíti a tető illesztései közötti terek lezárását, ami megakadályozza, hogy az esővíz befolyjon. Idővel a tetőburkolatokon kis lyukakat képződhetnek, vagy különböző helyeken korrodálódhatnak. Az apró lyukakat általában tetőfedő cementtel be lehet tömni, azonban a nagyobb sérülések új burkolatot igényelhetnek. Ellenőrizzük le azt is, hogy a tetőburkolat megfelelően illeszkedik-e a tetőre, és nem hagy réseket, ahol a víz áthatolhat.

Ne hagyjuk figyelmen kívül a padlás állapotát sem. A tetőtér állapota közvetlen hatással lehet a tető állapotára is. Ősszel ellenőrizzük le, hogy a tetőtér szigetelése eltakarja-e az eresz szellőzőnyílásait. Amennyiben igen, szabadítsuk fel ezeket a szellőzőnyílásokat, mivel ez lehetővé teszi a levegő távozását, és megakadályozza, hogy télen jéggátak képződjenek a tetőn. Ha gyanítjuk, hogy nemkívánatos vendégek, mint például rágcsálók vagy madarak tartózkodnak a padláson, orvosoljuk ezt a problémát még tél előtt. Ezek az élőlények lyukakat és jelentős károkat okozhatnak a tetőn, amelyek javítása gyakran költséges.

Még a legfigyelmesebb háztulajdonosoknak is elkerülheti a figyelmüket egy-egy jel, ami a tető károsodására utalhat. Függetlenül attól, hogy úgy gondoljuk mi is megbirkózunk a feladattal, vagy meg szeretnénk bizonyosodni arról, hogy semmi nem kerülte el a figyelmünket a tetővizsgálat során, mindig érdemes szakembert hívni a tető alaposabb ellenőrzésére. A tető átvizsgálásához kérjük megbízható szakemberek segítségét, lehetőleg még a téli hónapok előtt, mert ősszel mindig könnyebb megjavítani a tetőt, mint télen. Vissza
Váltás teljes nézetre!