header kep

Ajánlatkérés

Vissza nem térítendő állami támogatás lakásfelújításra – I. rész

2021. január 01-től vissza nem térítendő állami támogatás igényelhető lakásfelújításra 2022. december 31-ig. A gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásának feltételeire a 518/2020. (XI.25.) kormányrendelet tér ki, ami 2020. november 25-én jelent meg. A rendelet 2021. január elsején lépett hatályba és 2022. december 31-én fog megszűnni. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb személyi és jogosultsági feltételeket.

 

Mennyi támogatás vehető igénybe?

A felvett támogatás összege a számlával igazolt felújítási költségek 50%-a, de legfeljebb 3 millió forint lehet. A támogatás összegében az anyagköltség és a vállalkozói díj 50-50%-os arányban szerepelhet.


Ki veheti igénybe a támogatást?

A támogatást igénybe vehetik a magyar állampolgárok és a magyar állampolgárságról szóló törvény alapján magyar állampolgárnak tekintendő személyek, illetve a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény hatálya alá tartozó, a szabad mozgás és a három hónapot meghaladó tartózkodás jogát Magyarország területén gyakorló nagykorú, cselekvőképes természetes személyek.

Fontos tudni, hogy a támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő igénylő – azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen, együttes igénylőként – igényelhetik. A támogatás egy alkalommal vehető igénybe.

A támogatásra az igénylő valamennyi, vele azonos lakóhelyen élő gyermeke után együttesen jogosult. Ha a gyermeket a támogatás igénybevétele során a szülők vagy a 2. § (1) bekezdés 2. pont c) alpontja szerinti esetben a többes gyámul rendelt személyek  legalább egyikénél figyelembe vették, akkor egy újabb igénylés során már nem vehető ismételten figyelembe.
 

Milyen építési munkálatokra érvényes a támogatás?

A támogatás többek között érvényes a tető cseréjére, a tető felújítására, a tetőszigetelésre, a napkollektor és a napelemes rendszer telepítésére, a napelemek cseréjére és az épület külső festésére, színezésére, valamint szigetelésére is. Utóbbihoz a lábazatszigetelés, a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatok is hozzá tartoznak. Cégünk professzionális tetőszigetelési és tetőfelújítási megoldásokat, valamint egyéb építőipari kivitelezéseket kínál kedvező árakon, forduljon hozzánk bizalommal!


Forrás: https://hitelnet.hu/lakasfelujitasi-tamogatas/

 

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!