header kep

Ajánlatkérés

Modern tetők

A kortárs építészet egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világon, a háztulajdonosok pedig újabb, innovatív és energiahatékony megoldásokra törekednek, ha házépítésre vagy felújításra kerül a sor. Napjainkban számos modern tetőtípust megkülönböztethetünk, cikkünkben megemlítjük a legjellemzőbb korszerű tetőstílusokat.

 

A mai modern tetőformák közé sorolható a lapostető. Korábban a melléképületekre és a kereskedelmi épületekre volt jellemző ez a tetőfedés, de napjainkban számos modern, minimalista otthon meghatározó részét képezi. Ezek a tetők nem minden esetben teljesen vízszintesek. Előfordul, hogy kissé lejtenek, de csak annyira, hogy ne gyűljön össze a felületükön az esővíz. Számos lapostető design megvalósítható, melyekkel egyedivé és különlegessé varázsolhatjuk házunk megjelenését.  


A fém tetőfedés lehetővé teszi az újszerű, ívelt tetők kialakítását. A fémtető tartós, ellenálló, ráadásul csillogó megjelenést biztosít, amikor a nap sugarai ráesnek a felületére. Otthonunknak szintén korszerű kinézetet ad a tetőterasz. A modern megoldások közé sorolhatjuk még a nyeregtetőket, a félnyereg tetőket és a különböző tetőtípusok kombinációját. 
 

Esztétikai szempontból fontos szerepet töltenek be a tető kiegészítő elemei, mint például az ereszcsatorna rendszer, a tetőablak vagy a hófogó. Ügyeljünk arra, hogy a tetőnk kiegészítői mind színben, minőségben és kialakításban illeszkedjenek egymáshoz, valamint a tetőfedéshez. A modern megjelenéshez ajánlott azonos színeket vagy árnyalatokat választanunk. Szintén érdemes figyelnünk arra, hogy házunk illeszkedjen a már kialakult utcaképhez, ezzel is harmonikusabbá téve környezetünket.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!