header kep

Ajánlatkérés

Tetőcsere a téli hónapokban

Ha a tetőnkben jelentős és javíthatatlan károsodások keletkeztek (pl. hiányzó zsindelyek vagy a mennyezet beázása) tetőcserére van szükségünk. Megeshet, hogy a téli hónapokban válik szükségessé az új tető telepítése, de felmerül a kérdés, hogy vajon lehetséges-e ezt kivitelezni ebben az évszakban?
 

A válasz igen, de fontos, hogy megfelelő technikát használjunk elejétől a végéig, így biztosíthatjuk, hogy az új tető hosszú élettartamú legyen. Ideális esetben az aszfalt tetőzsindelyeket 4°C és 29°C közötti környezeti hőmérsékleten érdemes telepíteni. Nem megfelelő hőmérséklet alatti telepítés esetén a zsindelyek megsérülhetnek, ez okozza az egyik legnagyobb problémát, amikor hidegebb időben kell elvégezni a tetőcserét.


Télen gyakran kedvező ajánlatokat kaphatunk a tető cseréjére, de mielőtt letisztázzuk a telepítés dátumát, meg kell várnunk, hogy megfelelő hőmérséklet alakuljon ki erre a célra. Amellett, hogy az aszfalt zsindelyek télen törékennyé válhatnak, van egy másik fontos tényező, amire figyelnünk kell, a ragasztásra. Amikor a hőmérséklet 4°C alá esik, az öntapadó zsindelyek nehezebben ragadnak. Nyáron a felhelyezés nem okoz problémát, de télen fontos várni a telepítéssel, amíg optimális  hőfok alakul ki.


Annak ellenére, hogy a tetőcsere akadályokkal jár a hidegebb hónapokban, a tél még mindig tökéletesen elfogadható évszak a tető telepítésére, nem beszélve arról, hogy olcsóbb is. Ezen kívül a tetőfedő szakemberek számos technikát alkalmaznak majd annak érdekében, hogy az új tető időtálló legyen. Vissza
Váltás teljes nézetre!