header kep

Ajánlatkérés

A legalkalmasabb évszak a tetőcserére

A tetőtelepítés nem könnyű feladat, és különösen veszélyes lehet, ha az időjárási viszonyok, a hőmérséklet és a magasság megnehezítik a munkálatokat. Ha tetőcserére lenne szükségünk, általában az ősz a legideálisabb időszak, hogy tetőjavításban-, és cserében jártas profi szakembereket béreljünk fel. Cikkünkben eláruljuk miért!
 
Az őszi hónapokban az időjárási körülmények kedvezőek tetőcsere szempontjából. A tetőfedést akkor érdemes elvégezni, amikor a hőmérséklet 7-10 °C fok felett alakul, különösen aszfalt zsindelyek felhelyezésénél. A tetőfedő szakemberek ebben az évszakban hatékonyabban tudnak dolgozni, mint a nyári forróságban vagy a téli fagyokban.


Fontos, hogy a zsindelyek megfelelően legyenek leragasztva és betömítve, mielőtt beköszönt a hideg tél. Így kisebb az esélye annak, hogy beázzanak vagy lefújja őket a heves szél. Egy másik ok, amiért ősszel javasolt elvégezni a tető felújítását vagy cseréjét a további károsodások megelőzése. Ha tetőnk már sérült, lyukak vagy repedések vannak rajta, a téli időszakban ez az állapot csak rosszabbodhat a hóesés, a fagy és a jég hatására.

A hideg téli hőmérséklet bonyolultabbá teszi a munkálatokat, az új zsindelyek törékenyebbé válhatnak és könnyebben eltörhetnek, amikor a tetőre illesztik őket. Míg egyesek azt gondolják, hogy a tetőcsere halogatása alacsonyabb kiadásokat fog eredményezni, sajnos az ellenkezője igaz.   Nem érdemes tehát a téli hónapokra halasztani a tetőcserét, mivel fűtésszámlánk növekedhet, valamint a szakemberek is drágábban fognak dolgozni ebben az időszakban. Vissza
Váltás teljes nézetre!