header kep

Ajánlatkérés

Tetőfelújítás vagy új tető telepítése?

Amikor tetőnkben kár keletkezik vagy egyszerűen csak túl öreg, megfordulhat a fejünkben a kérdés, hogy vajon elegendő-e felújítanunk azt vagy esetleg teljesen új tetőszerkezetre van-e szükségünk? Aktuális cikkünkben leírunk néhány dolgot, amelyek segíthetnek a könnyebb döntéshozatali folyamatban.
 

Hacsak a tetőd nincsen rendkívül rossz állapotban, (például teljesen rossz a deszkázása vagy a tetőzsindely, súlyos beázási problémák adódnak stb.) célszerű a javítást választanod, mivel kevesebb időt vesz igénybe és jóval költséghatékonyabb is, mint egy teljesen új tető telepítése. Ha teljes mértékben tanácstalan vagy tetőd állapotát illetően, érdemes szakember véleményét kikérned mielőtt döntenél.


Mind a tetőfelújításnak és az új tető telepítésének is megvannak az előnyei és a hátrányai. A javítások rövidebb munkaidőt vesznek igénybe és kevesebb anyagra van szükség. Sajnos azonban a felújításhoz használt anyagok élettartama nem lesz olyan hosszú, mint az új tetőé. A tető teljes cseréjének esetén hosszú ideig nem kell majd aggódnod a további felújítások miatt és garanciát is szerzel egy meghatározott időtartamra, bár ez sokkal költségesebb.

 
Bármelyiket is válasszuk, ne várjunk túl sokáig. Ha kisebb javításokat kell csupán elvégezni, mielőtt jelentős újjáépítésre lenne szükség, ne halogassuk a folyamatot.  Miért várjuk meg, hogy például teljesen beázzon a tetőnk és rosszabbodjon az állapota, ha hónapokkal ezelőtt magunk is el tudtuk volna végezni a repedések javítását? Ha túl sokáig várunk, talán már nem lesz más megoldás, csak a teljes tető lecserélése. Vissza
Váltás teljes nézetre!